Пенсіонерів позбавлять субсидії, доки ті не витратять на комуналку усі накопичення

Через невиконання бюджету в уряді вирішили черговий раз змінити правила отримання субсидій. Після усіх заяв про необхідність запровадження накопичувальної пенсійної системи через загрозу колапсу солідарної в уряді вирішили покарати тих пенсіонерів і малозабезпечених, які багато років по кілька сотень гривень заощаджували на старість чи важкий час. Йдеться про типовий грабунок від влади. Адже для відмови в субсидії тепер буде використовуватися не дохід від депозитів, який із 100 тис грн зараз становить не більше 500 грн на місяць, а саме його розмір.

Читати далі

Здати ворогу енергетику – здати Україну без спротиву

Людина російського агента Деркача, фігурант розслідувань НАБУ за підтримки Слуг Народу, Батьківщини і ОПЗЖ стала міністром енергетики. Одразу за свавільним звільненням Коболєва з Нафтогазу. Брудні договорняки Зеленського і Ко з РФ вилазять прямо в Чистий Четвер. Реванш тихою сапою та при пасивності громадян, які досі не зрозуміли – патріотичні вислови Зеленського є цинічним прикриттям реальної здачі України. Це не Янукович, чиїх вірних кадрів все більше в уряді. Це значно небезпечніше, бо ворог, зробивши висновки з Революції Гідності, тепер діє гібридно. А агентура та її корисні дурні сьогодні вскриваються поіменно в списку тих, хто у Верховній Раді натиснув зелену кнопку.

Читати далі

Петро Порошенко привітав ухвалення Резолюції Європарламенту проти російської агресії

«Дуже важливо, що попри рекомендаційний характер документа зроблено перший символічний офіційний крок до формування пакету «пекельних санкцій» Заходу проти російського агресора. Не покладаючи особливих сподівань на активність влади, наша політична сила Європейська Солідарність ініціативно долучалась до роботи над документом в рамках Європейської народної партії. Українській владі слід діяти з позицій не імітації, а захисту національних інтересів держави! Діємо солідарно, діємо по-державницьки!» – Петро Порошенко.

Читати далі

Андрій Коболєв оскаржить у суді рішення щодо його звільнення з «Нафтогазу»

Екс-голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв подякував колективу Групи за сім років спільної роботи над впровадженням реформ в нафтогазовому секторі. Він зазначив, що незважаючи на маніпулятивність вчорашніх кадрових рішень Кабінету Міністрів України, вони набули чинності. Андрій Володимирович має намір оскаржувати своє звільнення, проте підкреслив, що ці процеси жодним чином не вплинуть на роботу Групи.

Читати далі

Національна спілка журналістів України опублікувала список «Ворогів преси»

Антирейтинг на національному рівні очолив народний депутат Микита Потураєв за адвокатування законопроекту «Про медіа» та «ігнорування зауважень журналістської спільноти до законодавчих ініціатив». П’ятірку регіонального списку «Ворогів преси» очолив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк через закритість міської влади від журналістів, яка призвела до публічних протестів працівників ЗМІ. Серед цьогорічних «Ворогів преси» на національному рівні також: Ольга Герасим’юк, Павло Фукс, Павло Барбул та Ілля Кива. Деталі будуть опубліковані в прес-релізі на сайті НСЖУ 30 квітня.

Читати далі

СБУ закликає українців особливо дбати про безпеку під час свят

Щороку у цей період традиційно посилюється російська пропаганда, інформаційні вкиди та фейки, зростає вірогідність диверсій, щоб дестабілізувати ситуацію в нашій країні. У такий період необхідні пильність і свідоме ставлення до безпеки з боку кожного громадянина. Тому СБУ нагадує про цілодобову гарячу лінію 0 800 501 482. Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена. Бажаємо гарного відпочинку і безпечних вихідних!

Читати далі

Мустафу Найєма звільнили з «Укроборонпрому»

Заступник Генерального директора з управління активами Мустафа Найєм залишає ДК «Укроборонпром». З метою оптимізації організаційної структури Концерну посаду заступника Генерального директора з активів буде ліквідовано. У цілому штат Укроборонпрому буде оптимізовано на 10%. У Facebook Найєм також прокоментував своє звільнення.

Читати далі

Європарламент схвалив резолюцію щодо РФ

Європейський парламент підтримав резолюцію, якою пропонується заблокувати будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” і відключити РФ від міжнародної системи передачі міжбанківських платежів SWIFT. У разі подальшої ескалації та вторгнення в Україну пропонується: відключити РФ від SWIFT; припинити купівлю російських газу та нафти; запровадити санкції проти російських олігархів та членів їх сімей і заморозити їх активи.

Читати далі

На зустрічі з Путіним Зеленський може підписати капітуляцію

Зеленський не уявляє, про що буде говорити з Путіним. Більше того, складається враження, що він прийме той порядок денний, який йому нав’яже Путін і підпише будь-які зобов’язання, аби «припинити війну». Інакше це називається підписати капітуляцію. Такі висновки можна зробити з аналізу інтерв’ю В.Зеленського газеті La Repubblica. Доводиться аналізувати саме інтерв’ю, адже заяви для преси та «відосики» Зеленського взагалі мало що дають для аналізу – суцільна порожнеча.

Читати далі

Облгази у березні несанкціоновано відібрали 754 мільйони кубів газу – Оператор ГТС

Результати за березень 2021: ситуація з несанкціонованими відборами газу вийшла з-під контролю. Всього з початку 2021 року відбори газу облгазами для власних виробничо-технологічних витрат (ВТВ) зросли в 20 разів. Сукупна заборгованість перед ОГТСУ та нарахування до сплати* – 9,9 млрд грн, з яких 3,5 млрд грн – це вже протерміновані борги. Різке збільшення відборів у 1 кварталі 2021 року підкреслило існуючі перекоси на ринку газу, а саме – неефективність наявних механізмів запобігання несанкціонованим відборам газу та зростанню боргів.

Читати далі

ПЦУ розвінчала міф про генеральне прибирання у «чистий четвер»

Великий, або Чистий, четвер для віруючих християн – це не про генеральне прибирання власних помешкань, миття вікон, посуду чи прання. Це день очищення власної душі.

Читати далі

Москва виграє без війни

Ви знаєте, мене все більше непокоїть думка, що Москва весь цей балаган з пересуванням військ до наших кордонів затіяла не з метою на нас нападати. Бо коли Москва уведе війська до пунктів постійної дислокації, вона виграє без всякої війни. Москва б’є не по позиціях ЗСУ. Москва б’є по сфері набагато більш вразливій – по економіці нашої країни. Б’є за умови, що на нашій економіці й так живого місця нема.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 29.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Спецпосланник Генсека ООН Гейр Педерсен під час засідання Ради Безпеки заявив, що ситуація на північному заході Сирії за останній місяць значно погіршилася. Держсекретар США Е. Блінкен не виключає відновлення громадянської війни після виведення американських військ з Афганістану.

Читати далі