СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 23.04.2021

Ісламська Республіка Афганістан

У провінції  Гор на заході Афганістану  через  збройний  напад  членів угруповання «Талібан» загинули 4 мирних жителі.

Сирійська Арабська Республіка

Внаслідок нападу  бойовиків  на позиції урядових сил Сирії в районі провінції  Ідліб загинуло двоє сирійських військових та двоє бойовиків.

Ізраїль

Ізраїльські війська завдали удару по території Сирії у відповідь на обстріл території  Ізраїлю поблизу секретного ізраїльського ядерного об’єкта  неподалік від м. Дімона.

Азербайджан

Державна прикордонна служба Азербайджану повідомила про факт обстрілу  території  Зангеланського району  військовими Вірменії.  Єреван зі свого буку відкидає зазначену заяву та закидає Баку  спробу звинуватити вірменську сторону у порушенні режиму припинення вогню.

Вірменія

Потужний вибух стався в центрі Єревана. За попередніми даними, смертельні травми отримали двоє людей.

Під час зіткнення між мітингувальниками та співробітниками поліції, поряд із будівлею Генпрокуратури, затримано 14 учасників акції протесту. Протестувальники вимагали зустрічі з генпрокурором Вірменії А. Давтяном і відставки прем’єра Н. Пашиняна.

Ірак

Поблизу табору «Вікторія», місця дислокації військових США, було здійснено ракетний удар.  За попередньою інформацією,  постраждалих немає. Жодне з радикальних угруповань не взяло на себе відповідальність за атаку.

Ефіопія

Під час нападу бойовиків на жителів міста Седан Вореда у північно-західній частині Ефіопії постраждало  чотири людини.

Єменська Республіка

Розрахунки протиповітряної оборони аравійської коаліції, під проводом Саудівської Аравії,  перехопили і знищили два замінованих безпілотні літальні апарати єменського руху «Ансураллах» (хусити). БПЛА були запущені з єменської території у напрямку міста Хаміс-Мушайт на південному заході  Саудівської Аравії.

Федеративна Республіка Нігерія

 Бойовики здійснили декілька  нападів на села у штаті Замфара на північному заході Нігерії.  Загинуло  щонайменше 83 людини, ще кілька сотень дістали поранення.

Джерело

Автор