Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 11.04.2021

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Вечное первое апреля кремлевской дезинформации». Прокремлевская дезинформационная система действует так, будто каждый день — первое апреля. Нам, читателям, надо вести себя так же и задаваться вопросом: «Это действительно правда»?

Читати далі

Візит на фронт – це не поїздка на сафарі за екзотичними враженнями

Зеленський поїхав на лінію зіткнення і залишився з бійцями на ночівлю. Це правильно для Верховного Головнокомандувача. Регулярні уїк-енди в екзотичні країни на фоні ескалації виглядають менш доречно. Зеленський закликав політиків частіше приїжджати на фронт, аби на власні очі бачити правду. Можна вітати і це прозріння людини, яка чотири рази уникала повістки й мобілізації в критичні 2014-2016. Хоч заклик до поїздок до військових теж інфантильно-безглуздий, бо кому болить армія, той регулярно буває на лінії зіткнення. В армії й досі сміються з передвиборчого PR-туру слуг, які начепили на себе військові пікселі, наробили селфі, написали по посту в фб і зникли! І потім прийняли бюджет -2021, де підняли зарплати прокурорам, ДБР, поліції, тільки не військовим!

Читати далі

Українців намагаються зламати панікою

Кремлівці залякують гучними заявами, “не такіє русскіє” пропонують починати “бєжать”, а наші консерви нагнітають рівень маразму. Але не від путіна, насправді, залежить бути війні або ні, а від українців. Як і раніше перемога або поразка в наших руках – тому нам пропонуватимуть здатися до бою і без бою. Вірте в армію. Їм більше нічого не потрібно, лише тільки знати, що за їх спиною Україна. За їх спиною нація… Це наші ЗСУ. Які зупинили вторгнення тоді. Які зупинять вторгнення зараз, якщо воно буде. А все інше – лише випалювання нервових клітин.

Читати далі

Літаки ВМФ США вчора патрулювали Чорне море

Вчора, 10 квітня, до патрулювання над Чорним морем та біля окупованих РФ територій України залучалися літаки Військово-морського флоту США. До патрулювання було залучено морський патрульний P-8A Poseidon та розвідувальний Lockheed EP-3E Orion літаки ВМФ США. Обидва борти почергово моніторили ситуацію в Чорному морі та поблизу окупованого Кримського півострова. Подібне патрулювання відбувалося 2 квітня, але із залученням літака P-8A Poseidon та розвідувального БПЛА США RQ-4 Global Hawk. Останній тоді спочатку зробив декілька кіл над Чорним морем, а потім направився на Донбас.

Читати далі