Патрулі НАТО перехопили над Балтією винищувачі, бомбардувальники й літак-розвідник з РФ

У перехопленні брали участь бойові літаки НАТО з Німеччини та Італії, що залучені до операції повітряного патрулювання над Балтійським морем, а також польські і данські винищувачі F-16 з місць постійного базування. У період 12-18 квітня винищувачі НАТО, які виконують функції повітряного патрулювання в країнах Балтії, п’ять разів здіймалися в повітря для розпізнавання і супроводу військових літаків РФ над Балтійським морем.

Читати далі

Комітет Сенату США підтримав призначення Нуланд заступницею держсекретаря

У своїй заяві Вікторія Нуланд серед іншого висловила політичне бачення щодо політики на російському напрямі. «Путінська Росія розставила своїх бойовиків та зброю майже по всіх континентах, а також посилила дезінформацію, втручання у вибори й кампанії тиску на опонентів»,- зауважила Нуланд. Під час слухань вона також наголосила на необхідності посилити санкції проти РФ та зупинити будівництво газопроводу Nord Stream 2. Посада заступника держсекретаря США з політичних питань вважається третьою за рангом у Державному департаменті Сполучених Штатів.

Читати далі

Комітет Сенату США ухвалив законопроєкт про посилення підтримки України на тлі агресії РФ

Документ, який був ухвалений одностайно, серед іншого визначає стратегію США щодо підтримки України та наголошує на необхідності для держсекретаря запровадити до 30 вересня Робочу групу США-Європа по Україні. Крім того, законопроєкт містить вимогу до президента США призначити спеціального посланника в питаннях України. Проєкт закону також містить розділ про військову допомогу Україні в розмірі $300 мільйонів щорічно до 2026 р. Окрім того, йдеться про виділення $4 мільйонів щороку до 2026 р. на підготовку українських офіцерів у межах Міжнародної програми військової освіти та підготовки (IMET).

Читати далі

У Рубіжному на Луганщині горіла військова частина (фото)

В районі ООС, у місті Рубіжне, на території однієї із військових частин сталося загоряння бензобаку автомобіля. В подальшому вогонь перекинувся на чотири бензовози. В результаті пожежі постраждав військовослужбовець ЗС України, стан здоров’я – задовільний. Його доправлено до лікарні у місті Кремінна. На даний час пожежу ліквідовано, причини загоряння встановлюються.

Читати далі

БПЛА США проігнорував російську «заборону» на польоти вздовж Криму

Стратегічний БПЛА RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США проігнорував російську «заборону» на польоти вздовж окупованого Криму та пролетів за традиційним маршрутом у Чорному морі. Про реакцію з боку окупаційних військ на цю подію нічого не відомо.

Читати далі

Кого «трухануть»?! (роздуми про рейтинг найбільших платників податків)

Нарешті, я дочекався рейтинг найбільших платників податків в Україні. Очікувано в переліку найбільших платників були всякі: Нафто-Газо-Метало-Горілчано-Тютюново і так далі компанії. Але мене цікавило, скільки податків заплатили лідери «Великого будівництва». Я подивився всі 200 позицій, весь рейтинг, в який увійшли компанії, які заплатили від 289 млн. гривень і більше, там не було ЖОДНОЇ з них.

Читати далі

«Нафтогаз» як індикатор ефективності роботи влади

“Нафтогаз” отримав у 2017 році рекордний прибуток у 39,4 млрд грн. У 2018 році – прибуток 13,6 млрд. У 2019 році – прибуток 63,3 млрд грн. І тут наступає “конєц епохі”, “марадьори” уходять, приходять “просто порядочниє люді”. “Збитки «Нафтогазу» у 2020 році склали 11,8 млрд гривень, а всього за три роки вони перевищать 21 мільярд”. Підсажене на телевізійно-пропагандиську голку населення цього не усвідомлює і не усвідомить, тільки дивується зростанню цін, тарифів та скороченню соціальної функції держави, а це просто такий податок на любов до “бубочєк”.

Читати далі

Олійна економіка

А чи знаєте ви, що соняшникова олія невдовзі подорожчає ще більше? «Куди вже більше?» – запитаєте ви. Наївні хлопчики! Я пам’ятаю 90-ті та гіперінфляцію. Повірте, ціни рости можуть так, що ваш охріневатор буде відторгнутий організмом за непотрібністю. Особливо, коли уряд робить все, аби було саме от так. Уряд вирішив обмежити експорт соняшникової олії. Навіщо?

Читати далі

Роковини нашого вироку

Ця особа за 2 роки на посаді нічого не зробила для держави і громадян. Точніше, нічого хорошого. Бо поганого зробила достатньо. Якщо ти дійсно хочеш зробити щось для своєї країни, якщо ти вважаєш себе патріотом, якщо ти прийшов не тільки для грабунку і здачі інтересів – йди. Це найкраще, що ти можеш зробити для України. І для себе. “Я устал, я ухожу”. ©

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 22.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Міністерство оборони ФРН повідомило, що планує вивести з Афганістану свій військовий контингент до 4 липня. В Мексиці злочинці з картелю Нового покоління Халіско використали дрони для скидання бомб на поліцію.

Читати далі

Побудка с утренней Таней. 22.04.2021

Новости пестрят обоими Вовками, нашим и запоребриковским. У нашего лягушонка Арчибальда опять клеммы поплавило, и он начал генерить потрясающие идеи о встрече с Путиным на Донбассе.

Читати далі