Про «упоротих порохоботів»

«Упоротий порохобот» – це “снігова людина” ФБ. Показати його не може ніхто, але є багато свідків, які його бачили. Зазвичай “упоротий порохобот” мариться свідкам перед виборами або після підйому рейтингів “Європейської солідарності”. Порівняння активних членів цієї спільноти з апостолами було б перебільшенням, але є спільна риса. Ні, не святість, а завдання свідчити правду. Мем про “упоротих порохоботів” призначений атакувати саме цю вузьку спільноту. Він призначений спотворити правдиву картину реальності саме у тих, хто мав би доносити її до інших. Це атака на небайдужих, це атака на активних. Це атака на тих, хто розуміє, що відбувається.

Читати далі

Чорнобиль: 35 років по тому

«35 років після Чорнобильської катастрофи. Трагедії, яка вкотре показала — жертвами тотальної брехні і злочинної бездіяльності можемо стати не лише ми самі, а й наші діти… Україна все ще платить свою страшну ціну за цей гіркий урок. Разом з усім світом ми досі долаємо наслідки трагедії» – Петро Порошенко.
«Як Мати-Церква нашого улюбленого Українського народу, ми всім серцем молимось, щоби пам’ять про Чорнобиль не була марною. Натомість хай вона буде вічною та перетворюючою» – Вселенський патріарх Варфоломій I.

Читати далі

Верховний суд відмовився скасувати санкції щодо «112 Україна», «NewsOne» та «Zik»

Розгляд іще двох позовів щодо оскарження указу Зеленського продовжать 14 червня 2021 року. На розгляді КАС ВС перебуває ще сім позовних заяв, якими оскаржується Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”».

Читати далі

Росія заплатить високу ціну, якщо вторгнеться в Україну, – директор Мі-6

Про це заявив директор секретної розвідувальної служби Великої Британії, відомої як Мі-6, Річард Мур в інтерв’ю газеті Sunday Times. За словами голови Мі-6, канали комунікації між Лондоном, Вашингтоном і Москвою відкриті, і російська влада знає, як західні союзники оцінюють дії Росії. Мур підкреслив, що Британія хотіла б мати з Росією інші, кращі відносини, проте «цей вибір зроблений не нами». Керівники Мі-6, яка займається зовнішньою розвідкою, дають інтерв’ю вкрай рідко, а директор служби, як і раніше, є єдиною особою, чия приналежність до неї офіційно визнана, нагадує The Times. До 1994 року саме існування служби офіційно не підтверджувалося на урядовому рівні.

Читати далі

Стежте за руками, зелені кнопки готові допомогти вкрасти на обороні

В Україні немає війни? Або в Україні є і війна, й ідіоти або зрадники? Бо як інакше пояснити, що вже минуло 4 місяці, а Державне оборонне замовлення досі не затверджене!? Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки тільки минулого тижня отримав ДОЗ на розгляд і планує голосувати за цей надважливий документ сьогодні. Але зрада державних інтересів провладними чиновниками та депутатами монобільшості не тільки в затримках з ДОЗ: проєкт документу на 2021-й рік містить корупційних угод на сотні мільйонів гривень!

Читати далі

Міжнародне товариство з тромбозів та гемостазу: Щодо тромбозів, пов’язаних з вакцинацією проти COVID-19

Міжнародне товариство з тромбозів та гемостазу (ISTH) видало проміжні вказівки щодо діагностики та лікування індукованої вакциною імунної тромботичної тромбоцитопенії у якості доповнення до нещодавньої заяви про тромбози, пов’язані з вакцинацією проти COVID-19. Ці вказівки повинні використовуватися для надання інформації про лікування пацієнтів із підозрою на тромбоз, яким нещодавно було введено вакцини AstraZeneca або Johnson & Johnson. ISTH наголосили, що власне саме захворювання на COVID-19 пов’язане з ризиком госпіталізації та смерті. Випадки тромбозів у комбінації із низьким рівнем тромбоцитів є надзвичайно рідкісними, проте загальна користь від вакцини AstraZeneca або Johnson&Johnson перевищує ризик від цих рідкісних тромбоемболічних побічних ефектів.

Читати далі

Центр протидії дезінформації Зеленського – а віз і нині там

Центр протидії дезінформації при РНБО створено на підставі Указу Президента України від 19 березня 2021 року № 106/2021. 2 квітня президент Зеленський призначив керівника цієї структури – Поліну Лисенко.  За цей час Міжнародний центр протидії дезінформації провів… 1 (одну) презентацію себе. І навіть якщо Центр щось напрацьовує, але не на слуху – його нема. Ну що ж – це школа і фірмовий стиль Офісу простих рішень та результатів, де донедавна працювала очільниця Центру пані Лисенко – голосно заявити про наміри і зникнути, потихеньку розпилюючи бюджети.

Читати далі

Український Bayraktar TB2 відправився на схід України (інфографіка)

Український Bayraktar TB2 відправився на схід України, про це свідчить маршрут пересування за увімкненим транспондером дрону. Кінцева точка польоту безпілотного літального апарату не відома. Станом на 14:20 Bayraktar TB2 Повітряних сил Збройних Сил України летів над Мелітополем, вилетівши з Миколаєва. Український середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 уперше працював на сході України 9 квітня 2021 року.

Читати далі

КБ «Південне» створює ЗРС «Кільчень» з дальністю 280 км (відео, інфографіка)

ЗРС “Кільчень” має високоманеврену ракету, яка забезпечує дальність ураження понад 200 кілометрів. Створення ЗРС “Кільчень” ведеться виключно українськими підприємствами та може обійтися значно дешевше закупівель американського зенітного ракетного комплексу “Patriot”. Більше 2 років тому Міністерству оборони були надані відповідні пропозиції. Вони були розглянуті, ухвалене позитивне рішення. На жаль, до сьогоднішнього дня роботи ще не почалися.

Читати далі

«ЄвроСолідарність» категорично проти призначення міністром енергетики людини, пов’язаної з агентом Кремля

«Безумовно, дуже важливо призначити керівника Міністерства енергетики. Але дуже сумно, коли замість того, щоб проти Деркача вводити санкції, як це зробили США, його представників призначали міністром енергетики», – зазначив під час погоджувальної ради п’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко. У партії вважають, що Зеленський вирішив цим кадровим призначенням розрахуватися за оприлюднення фальшивих «плівок Байдена-Порошенка».

Читати далі

Петро Порошенко: Вимагаю пояснень, кого вакцинують поза чергою, і коли будуть 10 мільйонів доз Pfizer (відео)

«Скільки ще має померти людей від ковіду, щоби влада зрозуміла свою відповідальність за злочинну бездіяльність? Твердо переконаний, що не треба ховатися за Степанова чи Шмигаля. Міністром охорони здоров’я, так само, як і прем’єр-міністром у нас працює пан Зеленський. Днями голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз буде приймати лише тих відвідувачів, хто вакцинований препаратами, які пройшли сертифікацію у відповідному європейському агентстві. Українська влада де-факто призупинила безвіз», – наголосив Петро Порошенко на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп ВР України 26.04.2021 р.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 26.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. На саміті АСЕАН досягнуто домовленість  із  військовою владою М’янми про план припинення кризи в країні за п’ятьма пунктами: припинення насильства, конструктивний діалог між усіма сторонами, призначення спеціального посланника АСЕАН щодо сприяння діалогу, прийняття допомоги та візит посланника у М’янму. У Сомалі триває політична криза. Бунтівні частини ЗС країни увійшли у північні райони Могадішо, щоб взяти їх під свій контроль. На вулиці вийшли демонстранти, які вимагають відставки президента країни.

Читати далі

Побудка с утренним Орком. 26.04.2021

Ну вот и всё. Значит, походу заплатим 5% со сбережений, и 9% с недвижимости, и утрёмся. Даниле-мастеру и Вовану-фломастеру бабло нужно сильно, нам надо проявить сознательность и затянуть потуже пояса. У себя на горлянке.

Читати далі