Руськомірське мовне жонглювання

Аваков і Мендель в один голос почали просувати боротьбу за «українську» російську. За ту, яка в 2014 стала формальним приводом для агресії РФ абсолютно на всьому сході та півдні України. Коли від Харкова і до Одеси ледь не виникли «народні» республіки. Ніхто не забороняє Мендель чи Авакову користуватися в побуті російською чи будь-якою іншою мовою. Але своїми ініціативами обидва стають соратниками Путіна, оскільки їхні слова – підтримка русского міра. Це навіть не какаяразніца.

Читати далі

Дивні дискусії на восьмому році війни

Цікава дискусія “нападе РФ чи не нападе”, особливо для країни, яка втратила 7% території та тисячі життів військових і цивільних внаслідок бойових дій. Питання насправді мають звучати інакше. А чи готова наша держава до нового протистояння, яке все одно відбудеться як не зараз, так за 23 роки? Чи здатне суспільство усвідомити, як йому брехали про “небажання закінчувати війну”, “мародерів” і “просто перестать стрелять”, побачити реальний стан речей та знову згуртуватися навколо своїх державників? Без відповіді на них “нападе чи не нападе” не має значення – програш гарантований до бою, а точніше без бою. 

Читати далі

Перехворіють всі

Моя фб-стрічка схожа на журнал приймального відділення лікарні – скільки горя, трагедій, інформації про відсутність кисню, втрати, важкий перебіг хвороби, подяки лікарям, дорожнечу ліків. Де влада? Де обіцяний план боротьби з ковідом? Замість реальних дій – укази, програми, заяви. Але вакцини немає, і невідомо, коли її завезуть, все схоже на зйомки чергового серіалу. Тільки тепер в реалі. Але народу заходить, і це найголовніше, правда ж? З такою владою українці отримають колективний імунітет не через широке вакцинування, а через тотальне інфікування.

Читати далі

Проблема нашей вагонетки

Однажды по ряду причин решили заменить коня, тянущего в гору груженую вагонетку, на тщедушного и ленивого ишака. Очевидно (не для всех), что вагонетка начала сперва медленно, а потом все быстрее катиться назад, к обрыву, от которого ее с большим трудом оттащили. Народ посмотрел и кинулся что-нибудь делать. Часть подталкивала вагонетку вверх, часть пинала и погоняла ишака, чтобы старался.

Читати далі

Ми маємо припинити торгівлю з диктаторами

Ми публічно підтримуємо у своїх висловлюваннях наших західних партнерів, розмахуємо прапорцями демократичних цінностей та декларуємо їх важливість, а в реальності ми купуємо у країнах з авторитарними режимами сировину та більше того — надаємо компаніям з цих країн доступ до українського ринку та забезпечуємо роботою насамперед іноземний бізнес у збиток українському. З кожним роком Україна стає залежнішою від Білорусі. Ми імпортуємо все більше бітуму з Білорусі, нафтопродукти — з Білорусі, електроенергію — з Білорусі, та навіть компанії-підрядники продовжують працювати білоруські. Яскравих та показових прикладів дуже багато, але ключова сфера останніх декількох років – дорожнє будівництво.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 05.04.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Глави афганських силових відомств вкотре заявили про підготовку «Талібану» до війни. З метою підвищення військового потенціалу Іраку, Йорданії та Лівану, а також сприяння створенню умов для безпеки та стабільності в регіоні уряд Канади прийняв рішення про продовження операції IMPACT до 31 березня 2022 року.

Читати далі

Побудка с утренней Леной. 5.04.2021

Новостей за воскресенье особо-то и не случилось. Вон Вава в отпуск с женой улетел – так это не особо новость. Они в те отпуска каждый месяц летают. Потому хочу с вами помечтать. Как будто в 2019 году мы выбрали не лигу смеха, а Президента. И наша страна не скатилась в бездну, а живёт себе дальше по намеченному плану

Читати далі