В двобої жаба-гадюка лишитися мусить хтось один

Рахувати на виборах мають так, як проголосують, навіть якщо результат не подобається. Бо народ має право на виборах сказати владі «ні». 87-й округ, безвідносно до особистостей кандидатів, – це замах проти такого суспільного договору. Це спроба внаглу, безпардонно «переграти» вибір тих, хто проголосував. В Україні таке може пройти в межах округу, але спроба застосувати в національному масштабі закінчиться катастрофою. А порушення в окрузі запускають процеси, які зроблять катастрофу для влади неминучою. Тому єдиний легітимний вихід – повторні вибори на 87-му окрузі. І відповідальність для всіх порушників виборчого законодавства.

Читати далі

Чи потрібен нам Центр боротьби з дезінформацією ім. Подоляка-Арестовича?

Не знаю, як ви, а я одразу помітив результати діяльності створеного Зе-владою “Центру боротьби з дезінформацією”. З першого дня його існування кожен другий мій текст прибирається під виглядом “невідповідності правилам ФБ”, а сам я відправляюсь у бан. Добре, що є така функція як “Не погодитись з рішенням”. Завдяки їй майже всі тексти повертаються на місце, але осад залишається. Я не переоцінюю свої можливості, але для правди нам ніякий Центр, створений Подоляком і Арестовичем, не потрібен. І якщо ми разом продовжимо лупати цю скелю та доносити правду, світло в кінці тунелю неодмінно з’явиться.

Читати далі

Весна 2021. Как НАТО готовится противостоять России

Основная работа кроется в обучении, взаимодействии, создании разведывательно-огневых контуров, твердости командования, связи. И она ведется последовательно и системно. Британия и США обозначали РФ как своего основного после Китая соперника (у Лондона, кстати, на втором месте). Поэтому с нарастанием давления на Украину будет расти и пакет поддержки. А слова, что Киев не останется один на один с Москвой, — не просто слова. Это послание Москве, что повторить историю с Крымом сейчас не выйдет. Ни Кремлю и никому другому.

Читати далі

Збройні формування РФ продовжують провокувати наших захисників (фото)

Ворог останнім часом вдається до зовсім цинічних, хоч і не нових способів, це – дистанційне мінування. Днями в межах відповідальності одного з підрозділів окремої бригади морської піхоти було виявлений саморобний вибуховий пристрій – іграшковий дитячий літак, начинений вибуховою речовиною. Прилетів за вітром зі сторони противника. Здавалося, невинна дитяча іграшка. При стягненні кішкою здетонувала. Умілі дії військовослужбовців зберегли життя та здоров’я особового складу.

Читати далі

Стало відомо ім’я бійця, загиблого під Шумами 3 квітня

“Вчора в зоні проведення ООС від підриву на вибуховому пристрої загинув лучанин Сулима Сергій Олексійович, 1980 р.н., головний сержант гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892 10 огшбр”, – ідеться в дописі мера Луцька Ігор Поліщук. У Волинській ОДА додали, що Сергій родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти й пішов на контракт. Неодружений. На Волині проживають мати та сестра. Щирі співчуття рідним і близьким загиблого захисника України.

Читати далі

Іменем РНБО!..

Чинна влада, схоже, мислить серіалами. Владою вона стала завдяки серіалу «Слуга народу», дотичному до реальності так само, як морська свинка до моря. Нині щоп’ятниці нам демонструють серіал «РНБО всемогутня». Серіал «Слуга народу» був гарненькою казочкою, за допомогою якої головою держави зробили некомпетентного дилетанта. Нині історія повторюється. Поки народу згодовують серіал «РНБО всемогутня», Україну тягнуть в жахливу боргову пастку. Але суспільство того не бачить і не чує. Суспільство дивиться серіал.

Читати далі

Влада намагається перетворити Український культурний фонд на корумпований бізнес-проєкт – Марина Порошенко

Складна ситуація, яка виникла навколо переобрання виконавчого директора Українського культурного фонду (УКФ), пов’язана з тим, що Міністерство культури та інформаційної політики прагне у такий спосіб «вплинути на механізм розподілу державних коштів і контролювати грошові потоки». Про це в інтерв’ю «Фактам» заявила екс-голова Наглядової Ради УКФ, голова постійної Комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко. За її словами, єдиний вихід для порятунку УКФ – «це об’єднання всього творчого співтовариства для його підтримки».

Читати далі

Петро Порошенко привітав союзників з річницею Північноатлантичного договору

«Разом з НАТО Україна продовжує давати відсіч російському агресору і стоїть на вістрі східного флангу НАТО. Впевнений в тому, що найкраща гарантія безпеки для України — це Вашингтонський договір 1949 року. Вірю, що одного дня Україна стане невід’ємною частиною Північноатлантичного Альянсу, і політична партія “Європейська Солідарність” робитиме все можливе, аби цей день настав якнайшвидше!» – Петро Порошенко.

Читати далі

Гострий катар совісті

Відліт Головнокомандувача з дружиною у закордонний візит у час час війни, коли ворог може атакувати будь-якої миті, та про це стверджує як власна розвідка, так і розвідки країн НАТО, можна розцінювати як дезертирство. В принципі, йому не звикати. Бо в Катарі чекає пляжно-офіційна програма. Якраз сезон. І давно, вже більше місяця, сімейного відпочинку не було. І, звісно, жодних причин до хвилювань, ніхто нас не атакує і ніщо не зупинить Зеленського на шляху до миру, навіть смерть останнього українського солдата.

Читати далі