Науковці вищої школи виступили проти харківських перейменувань на честь Кернеса

Президія Академії наук вищої школи України протестує проти намірів місцевої влади Харкова перейменувати топоніми, пов’язані з наукою, на честь померлого мера Кернеса.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідну заяву було ухвалено на засіданні президії АН ВШУ, що відбулося в понеділок, 28 грудня, під головуванням президента Олександра Наконечного.

“… Президія АН вищої школи України також ухвалила заяву у зв’язку з планами перейменувати проспект Науковий та станцію метро «Наукова» в Харкові на честь Геннадія Кернеса. Президія Академії звертає увагу на ту унікальну роль, яку відіграв Харків у розвитку національної та світової науки. Тому зникнення з карти міста топонімів, пов’язаних зі словом «наука», стане не лише показником ставлення міської влади до діючих науковців, але й образою пам’яті тих десятків і сотень пов’язаних з Харковом визначних українських та зарубіжних учених, чиї імена вписано золотими літерами в історію науки”, – ідеться в повідомленні президії АН ВШУ, яке має у своєму розпорядженні “Новинарня“.

Джерело

Автор