Основна лінія захисту Зеленського на майбутньому суді

Анна Оскомина

Що мене бісить найбільше.

Я не маю доказів, але в мене є стійке відчуття. Воно базується на спостереженнях за тим, як Зеленський формулює свої думки, який словниковий запас використовує в повсякденній мові, наскільки добре розуміє складні поняття, слова іншомовного походження тощо.

Зеленський не любить читати книжок, не вміє осмислювати та опрацьовувати об’ємні складні тексти. Максимум, якісь невеликі структуровані записки, типу сценаріїв, що для нього звично.

Ще в нього є така риса, як уникання напрягу та дискомфорту.

У поєднанні це означає, що Зеленський уникає читання аналітичних довідок, доповідей, матеріалів розслідувань тощо. Бажає, щоб йому розказували та доповідали “своїми словами”.

Що з цього випливає.

Воно хоче посадити Пороха, бо “йему сказалі”, що Порох краде. Реальних доказів в нього немає, просто йему сказалі.
Йему сказалі, що Татаров ніякий не корупціонер і нікого не розганяв. Може, дали зуб, ясненько глядячи в очі. Але ж на власні очі він досьє не бачив. Просто йему так сказалі.
Йему сказалі, що Бабіков і Соколов – порядні та професійні люди.
Йему сказалі, що ліжок та кисню достатньо. Він не перевіряв, просто йему так сказалі.

Взагалі, зверніть увагу, скільки разів в його мові використовується оте “мені сказали”. Дуже часто, дуже. І скільки це зустрічалося в мові Порошенка, до прикладу. Підказую, майже ніколи. Бо це відповідальність президента – налагодити власне об’єктивне інформування. Бо вага та вплив слів президента неспівставно більші за слова його доповідачів та інформувальників. Кожне слово Першої особи країни важить!

А воно не любить читати, тому не здатне сформувати власної точки зору. Тому воно чіпляється за тих єрмаків, які розжують йому складненьке та зручно в голову вмостять, бо саме воно не це здатне. Звичайно, вмостять в тому контексті, який сформує потрібну точку зору.

Це не просто якась банальна тепла ванна. Це реальна інформаційна бульбашка, в якій людина себе замкнула добровільно та усвідомлено.

Колись пред судом цей нікчема буде казати, що “не знав, бо йому казали інше”. Це буде його основна лінія захисту, от побачите!

І ще я думаю, що немає жодних передумов, щоб в наступному році економічно стало легше. А світ почне оживати, бо буде активно вакцинуватися та нарешті потроху позбавлятися страху та обмежень. Наших ні на роботу, ні на відпочинок не впускатимуть в Європу без довідки про вакцинацію, причому тільки з авторизованих джерел: в нас он міністр довідку про корону підроблював, нам віри немає. А з вакциною буде рівно та сама ситуація, що й з тестами. Те, що в Європі безплатне, в нас буде коштувати астрономічних грошей, які є точно не в усіх.
Світ видихатиме, а для нас криза тільки посилиться.

Ворог тріумфально в місто увійшов,
Бо коваль гвіздочка в кузні не знайшов.

Автор