Шеф, впало все…

Володимир Омелян

Так боролися за річкові перевезення, що вони впали за перше півріччя на 8,3%!!!
А загалом перевезення водним транспортом впали на 12%!

Закиди, що впало все – не приймаються. По-перше, для «влади імпотентів» – це природне явище, по-друге, морська перевалка зростала на 7-10% за цей же кризовий період.

Річкою, як і авіацією, просто ніхто не займався. Прохід суден окремими шлюзами досі відбувається в аварійному режимі, з суттєвими перешкодами судноплавству.

Нагадаю, що у порівнянні з 2013 роком, коли річками перевозилося 3,5 млн т вантажу, ми змогли збільшити вантажопотік більше ніж утричі до 2019 року – майже до 12 млн т. Наша ціль була 35 млн т впродовж наступних 5 років.

По ремонту шлюзів – глухо, з проектом закону про внутрішні водні шляхи, як і з усіма іншими інфраструктурними законопроектами, – жодного прогресу.

Пливемо…

Фото © LIBEROV

 


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Знаєте, чому нам гучно розповідають про баржу з кавунами від Херсону до Києва? Тому що, коли чуєте від зелені про рекорд в якійсь галузі, цікавтеся станом всієї галузі.

Обсяг вантажів перевезених водним транспортом за перше півріччя 2020 р. бахнувся на 12%.
Морським – на 17,3%.
Річковим – на 8.3%.

Падіння морських перевезень – це падіння експорту. Це вже не карантин – це падіння виробництва, яке почалося в жовтні 2019 р. через діяльність уряду “хорошого хлопця” Гончарука.

Як прикрити провал? Звісно, піаром.

А позаяк з фантазією в зелених гірко, доводиться тирити ідеї в Гройсмана.
А чьо?
Дороги на ВеликБуд у Омеляна ж тирять – і норм. Такі от вони – 300 т кавунів на баржі.

Автор