Ахтунг! НАБУ шукає потерпілого!

Олександр Дедюхін

Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що справа «Роттердам+» розвалилася через те, що Кабмін не бажає бути потерпілим. І не хоче встрявати в авантюру, яка триває вже чотири роки.

Тобто дивіться, як красиво виходить. НАБУ і САП, попри протести українських енергетиків та міжнародних експертів, рили землю та шукали доказів того, що формула «Роттердам+» збиткова. Витратили на ці пошуки аж 96 мільйонів бюджетних, тобто наших з вами, грошей, і… нічого не знайшли. Навіть експертиза СБУ підтвердила, що формула «Роттердам+» не є збитковою. Але ж хто тепер відповість за 96 мільйонів?

Я розумію, що пересічному громадянину одразу хочеться звинуватити Порошенка. Можливо, він сам на себе навмисно навів наклеп, щоби нещасне НАБУ страждало. Але з Порошенком буде як завжди. Знов витратять мільйони грошей на слідство, а він виявиться абсолютно чистим. Тому зараз винний точно не Порошенко. Давайте шукати когось справді винного та реально збагатившогося за час, коли формула «Роттердам+» була відмінена, а НАБУ і САП витрачали наші з вами гроші.

Зрозуміло, що за всім стоїть Бєня Феросплавний, котрий нажився на енергетичних аферах за останній рік як ніколи раніше, а також людина Коломойського Андрій Герус, який став офіційним мільйонером, завдячуючи своїй посаді, а він, нагадаю, голова парламентського комітету по енергетиці, фактично “смотрящій” за стратегічною галуззю.

Отже, в мене пропозиція. Давайте почнемо з Геруса, бо це по суті на нього працювали прокурори і детективи, котрі, нагадаю, витратили наших з вами 96 мільйонів гривень. Хай спочатку винним буде Герус, а потім, можливо і до Пінчука з Коломойським доберемося.

А поки що, я думаю, 96 мільйонів мені б вистачило розбудувати дуууже гарний храм, будинок милосердя, а на здачу ще придбати мікроавтобусік на потреби громади.
Так що можу бути потерпілим, якщо що.

В коментах оголошується перепис тих, хто хоче бути потерпілим у справі. Ну і розкажіть, для чого вам такі гроші згодяться.


Кирилл Данильченко

Больше двух лет беспрерывного заливания в уши концентрата про злочинний Роттердам, схемы и барыг. 12 месяцев беспрерывной возни, включая следователей САП, СБУ и НКРЭ. Миллионы гривен налогоплательщиков на следственные действия, брифинги и поиски хитрых планов. Несколько подряд экспертиз, включая международную и от СБУ. Кокос не растет – нет состава преступления в паритете цены на уголь на бирже в Роттердаме. Нет состава преступления и убытков государству – нечего передавать в суд.

Теперь все участники регаты перебрасывают друг другу говно, с видом внучатой племянницы королевы – пишут, что виновата то СБУ с экспертами не той системы, то Зеленский на стадионе, рассказывающий Порошенко про Роттердам, то даже вон Кабмин должен что-то пойти и сделать вместо САП. У победы много отцов, только поражение – всегда сирота.

И Андрея Геруса никто не вспомнил. Ему, наверное, обидно. А ведь Герус основал «Ассоциацию потребителей энергетики и коммунальных услуг» и частенько громил проклятый Роттердам на каналах у Пинчука и на плюсах. И на сайте «Ассоциации» до сих пор крутится счетчик убытков от формулы – навертело на 64 ярдов гривен коррупционной ренты. И вот пока счетчик крутился, Герус стал миллионером, а Зеленский с САП забесплатно покушали нечто коричневого. Возможно, это шоколадная паста. Но на вид что-то не похоже.


Олена Монова

От тільки вчора я натрапила в архівах на свій минулорічний пост стосовно Роттердам+ і взагалі перспектив на майбутнє з розвитком подій в цьому питанні. Шо вам сказать. Вчергове впевнилась, що не тим я в житті займаюсь, бо я знову навангувала. Он там внизу на скріні бачите, все, як Монова писала, так і сталося. Можна, звісно, мене спалити, як відьму, а можна просто слухати, шо я кажу, і конспектувати для прийдешніх поколінь, старанно висолопивши язика.

Але я відволіклась.

Так от. Заклята формула остаточно амністована після цілої низки прискіпливих експертиз, і, як я і вангувала, новий уряд вирішив купувати вугілля за ціною, утвореною по цій формулі. Але ж тепер виникла взагалі пекельна ситуація, коли ціла купа йолопів на чолі з паном Ситником і паном Холодницьким почала досить жваву гру під назвою «хто всрався?»

На роль горезвісної невістки є купа кандидатів. Ситник, як найхитровиє*аніший з усіх, перевів стрілки на Кабмін (по-перше, їх там багато, поки між собою розберуться, Ситник заховається в дупло; по-друге, Кабмін не є правоохоронним органом і не зобов’язаний підтирати НАБУ дупу).
Бородата вульва Сергій Лещенко, який, на відміну від Кабміну (о, стіхі), як раз зовсім не проти трохи повитирати після НАБУ, перед НАБУ і під НАБУ, почав звинувачувати СБУ (в будь-якій незрозумілій ситуації вали все на СБУ). А Бутусов так і взагалі не став розмінюватись на дрібноту і звинуватив персонально Зеленського.

В принципі, кожен з варіантів по-своєму пишний, але в мене є одне питання: а Гєрус шо, уйдьот агародамі? Відпетляє? Це ж він декілька років поспіль стромляв свій свисток на телеканали, особливо на бабушкіному Г+Г старався, накрутив суспільство до стану параної, Роттердам+ взагалі став жупелом, яким лякали піонерів і волохатих шапок, про нього волали з кожної праски, це взагалі був один з найжирніших пунктів, що лягли в основу програшу Порошенка на президентських виборах.

А тепер що, тепер Гєрус спритно насвистів собі декілька мільйонів (він офіційний мільйонер, один з найбагатших людей в Слузі Єдинорогатм, якщо раптом ви не знали) і має змогу з висоти своїх досягнень показувати всім рум’яного х*я і сміятись.

А ті, що повелись на всю цю аферу, обтікатимуть. І так і будуть тихцем перекладати кавалок лайна одне одному в кишеню, вдягнувши на обличчя deep concern.

Автор