Єрмак і паніка

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

В історії «Єрмак і “операція СБУ”» мене найбільше потішили два моменти.

Перший – те, як голосно заверещали про «московський вкид» ті самі люди, які нещодавно смакували фейк про «дзвінок Путіна-Порошенка» на підставі незрозумілих плівок просмерділого Москвою ексКДБшника Деркача. Кортить спитати, як воно – смакує гарно? Виявляється, Москва може вкидати фейки? Що ви там патякали про вашу ненависть до лицемірства?

Друге. Мені сподобалося, з яким натхнення вся оця ЗЕботва кинулася на захист відомого кінематографіста, почесного старого друга президента Зеленського, особи наближеної до заступника голови адміністрації Пуйла Дмітрія Козака і нарешті фактичного голови держави Андрія Єрмака. Запам’ятайте ці обличчя, ви побачите їх ще не раз. Звісно, хіба ж можна торкатися Єрмака руками? Що тоді буде з Україною? Збагнути час, Зеленський без Єрмака – лише комік і шоумен в пазурах Авакова і Бені. Хіба можна зазіхати на наше все?!

У ярості шляхетній з відмазування Єрмака ЗЕботва не зупинилася навіть перед вивалюванням у багні журналіста Бутусова – їх не зупинило навіть те, що за 5 діб їм треба буде здіймати галас через трагедію Іловайська і декламувати тези «Порошенко злив добробати», створені… тим самим Бутусовим. В запалі ЗЕботва сама ж довела, що твердження Бутусова про Іловайськ можуть мати ознаки «воєнно-експертної помийки», яка «має всіх нас за лохів». Це – поширенні цитати ЗЕботви, про всяк випадок. Я давно писав – керівник ЗЕдіджитал Міша «ЦиркУродов» Федоров – явно прихований порохобот. Стільки шкоди ЗЕкоманді як він завдати здатні хіба що Мендель та Подоляк.

Історія «Єрмак і операція СБУ» чітко висвітлила наскільки ЗЕкоманда вразлива до таких от вкидів. Вразливість показала команда, яка сама ударно послуговується вкидами. Гарно було писати нісенітниці про Петра Порошенка та його оточення – брехня вуха знайде, а виправдовуються винні. Але пролунало звинувачення на адресу самого Єрмака, і ЗЕкоманда забилася в бурній істериці – без системи і стратегії.

Це все – лише початок. Далі буде. Навіть не сумнівайтеся.


Mason Lemberg

Дехто сумнівається, що опубліковані записи розмов з вагнерівцями мають відношення до теперішнього часу, і відтак вважають, що публікування подібних записів, а також свідчень “агента НАБУ” є елементом політичних ігор.

Ну, в принципі, так і є, незалежно від того, чи записи зроблені тепер чи раніше, і чи задіяний в зливі інфи єрмак чи ні.

Але є три важливі нюанси:

Нюанс №1:
Ми можемо сперечатися про актуальність записів чи про наявність/відсутність спецоперації СБУ по вагнерівцям, але зеля точно знає про це.
І про це точно знають силовики на вищому рівні.
І якщо операція була, і якщо вона зірвалась, то зеля цілком усвідомлено тримає біля себе злочинця, який працює на ворожу державу.
І про це точно знають силовики на вищому рівні.

Нюанс №2:
Якщо вся ця історія справжня, то навіть якщо ОПа прикриє її сьогодні, вона вилізе завтра.
Занадто серйозний удар завдано по спецслужбам.
І в певний момент вже не вдасться корчити дурачка, а прийдеться відповідати.

Нюанс №3:
Якщо ця вся історія притягнута за вуха, то ми маємо достатньо серйозну атаку на оточення сцаря.
І треба розуміти, що це не робиться заради лайків в інтернеті.

Хуже нє будет! ©

Автор