Сами так сами

На фоне бегущих из зоны ответственности чиновников вырисовывается уже такое привычное для украинцев: САМИ. СА-МИ. Выживай, как можешь. Перестраивайся. Сгруппируйся, чтобы приземлиться не черепом об землю. Меняйся, думай и делай. Не получилось – снова думай. И снова делай. А пока что у нас очередная ломка в условиях, когда у нас НЕТ правительства, которому можно доверять. И “гарант” – безвольное существо, у которого “немає часу думати стратегічно”. А как дышал, как дышал…

Читати далі

COVID-2019. Вечірня статистика. 22 березня 2020 р.

Італійська статистика знов дає надію, що Італія таки вийшла на пік, – кількість нових випадків та нових смертей за добу знизилася приблизно на 20 відсотків у порівнянні з минулим днем. Сполучені Штати показують найвищі темпи росту числа захворілих. Загалом по світу показники продовжують погіршення.

Читати далі

«Треба просто припинити кашляти»

Україну чекає не італійський, а венесуельський (або російсько-більшовицький) варіант. Так, надзвичайний стан міг би мобілізувати ресурси та сповільнити поширення інфекції через карантин. Те, що відбувається зараз, – не карантин, а обсервація для людей із підозрою на коронавірус та обмежувальні заходи для всіх решти. Однак, ви спостерігали мобілізацію ресурсів до цього моменту? Ні. Вони майже нічого не зробили з того, що могли. Чому ви вважаєте, що вони це робитимуть після введення надзвичайного стану?

Читати далі

Дурні вони чи злочинці?

Давайте, я на протязі п’яти хвилин накидаю програму боротьби з пандемією. І щоб при цьому економіка не навернулась. Якщо уважно подивитись, то влада робила і робить все навпаки. Тому я очікую колапс в економіці. До речі, САП сьогодні завела справу на Уряд Гончарука за бездіяльність у зв’язку з епідемією коронавірусу. А на Зеленського не завела.

Читати далі

Ще Арсен Борисович чи вже Лаврентій Павлович?

Коли я чую, як Арсен Борисович виступає то як президент, то як міністр охорони здоров’я, то як все РНБО разом, або взагалі про Надзвичайний Стан, я розумію, що костюм Бетмена він вже переріс. І в тиші свого могутнього кабінету він все частіше приміряє симпатичне пенсне. А потім дивиться одночасно в дзеркало, і на портрет Лаврентія Павловича. І задоволено посміхається. Він думає, що у нього вийде.

Читати далі

Тот-Кого-Нельзя-Называть

Дубинский не настолько туп, чтобы открыто написать, что он требует дефолта. Народ это как-то не оценит. Поэтому он просит дефолт, не называя его по имени. Но мы все понимаем, что когда Медведчук что-то говорит, то это говорит не Медведчук, а Путин. А когда что-то говорит Дубинский, то это не Дубинский говорит, а Коломойский.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 23.03.2020 (звіт ОБСЄ)

23 березня 2020 р. збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об’єднаних сил отримали поранення. Підрозділи Об’єднаних сил дали збройним формуванням РФ адекватну відповідь. 22 березня збройні формування РФ три рази порушили режим припинення вогню. Вчора втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було.

Читати далі

Канонічний злочин

Одночасно у найбільших культурно-історичних пам’ятках України, у всіх українських Лаврах проводяться безкоштовні шоу-вистави з елементами культу. Проводяться організацією, яка безпосередньо створена, контролюється і фінансується спецслужбами країни-агресора. Ми вже звикли до поняття вибіркового правосуддя в Україні. Але я не можу зрозуміти, чому ця вибірковість грає на руку росіянам? Чому наші правоохоронні органи такі запопадливі переді всім, що починається на «москов» і закінчується на «кий»?

Читати далі

Петро Порошенко закликав українців об’єднатися під час епідемії коронавірусу (відео)

«Зараз той момент, коли на тлі нових викликів українська нація має показати себе як єдина родина, в якій один за всіх, і всі за одного. Здолати лихо можемо тільки усі разом. Прошу усіх дуже відповідально ставитися до свого здоров’я і до здоров’я рідних і близьких, батьків чи дітей. Вірю в те, що ми разом обов’язково поборемо вірус!» – Петро Порошенко.

Читати далі

Де можна перетнути кордон автотранспортом (станом на 23.03.2020 р.)

Задля недопущення поширення захворюваності на COVID-19 Україна та більшість сусідніх країн обмежили в’їзд на свою територію іноземців. Надаємо перелік пунктів пропуску, які функціонують з боку України та суміжних країн.

Читати далі

В ПЦУ почали робити антисептики та роздавати їх людям (відео)

Станом на сьогодні майже дві тисячі флаконів розповсюдили у столиці та розіслали до великих міст: Маріуполя, Харкова, Одеси. Антисептики виготовляються за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Сьогодні ми звертаємося до парафій Православної Церкви України у Києві та благодійних організацій, які можуть розповсюджувати антисептики. Подавайте заявки на їхнє виготовлення, які ми за можливістю опрацьовуватимемо. Просимо й вас долучитись до цієї справи.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Освіта, культура та спорт

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі