«Здається, ці хлопці тільки що вирвали Україну з контексту» ©

Єдиний шанс перемогти у цій війні – зробити ціну агресії надто високою. Коли Росія не зможе дозволити собі збитки від авантюр Путіна, вона змушена буде відступити. Крим – це та валіза без ручки, яка обходиться дорого, надто дорого. Близько 2 млн жителів, мертва промисловість, коштовні інфраструктурні проекти, санкції, перспективи нових санкцій і багатомільярдних штрафів у міжнародних судах. По суті, саме проблеми Росії в Криму – ключ до миру на Донбасі. І коли Зеленський руками Шмигаля вирішує проблеми Путіна з водою у Криму, у мене тільки одне питання: чий він президент? України чи Росії?

Читати далі

Команда Петра Порошенка на мітингу проти політичних репресій під стінами ДБР (фото, відео)

«Той шабаш, який був влаштований вчора – шабаш Путіна, шабаш пропутінської п’ятої колони, яка називається ОПЗЖ і координується Портновим – куратором ДБР. І шабаш тих, хто з ними вступив в союз – маріонеток Коломойського і ставшого на її бік монобільшості «слугу народу» Зеленського. Руйнується незалежність прокуратури і судів в Україні. Цього не було з часів Януковича. І це яскрава демонстрація повернення України в часи Януковича, поступового перетворення прокуратури в прокуратуру Пшонки, а Офісу президента – в адміністрацію президента Януковича», – зазначив Порошенко.

Читати далі

И это все ведь не ради Сирии и какого-то газа в ней

Встречу Путина и Эрдогана проводили в помещении со статуей Екатерины II. Императрица, при которой выиграли две войны с Турцией и присоединили Крым. Не было другого зала просто в Кремле. Подлива бежит из россиян, не прекращаясь. Они готовы затягивать пояса, хоронить своих бойцов ЧВК безымянными, таскать за тысячи километров с дальневосточных баз хранения гнилые танки за счет бюджета, пытаться играть в нумерологию и символизм. Это на ключевой встрече, где президент Турции может закусить удила.

Читати далі

Він так хотів любові, овацій та визнання …

Зеля в 2019 і Зеля в 2020 – це абсолютно два різних персонажа. Той персонаж родом з 2019 – це переможець, який гордо крокував вперед, нагинав Конституційний суд, Верховну раду, добивався звільнення великої кількості полонених на хороших умовах (публічно так виглядало). І є персонаж родом з 2020 – істеричний, дьорганий, нервовий, в якого ніхріна не виходить, який обсирається, і якого обсирає його оточення. Не можна сказати, що він загнаний в кут, але кожним своїм рішенням він стає все ближче до глухого кута, звідки йому вже не вибратися.

Читати далі

Влада змінює зовнішньополітичні пріоритети

Якось малопомітно пройшла зустріч Зеленського з послами G7 та ЄС в Полтаві. Але те, що всі представники Заходу моментально відреагували на останні дії влади та прилетіли поговорити з Зеленським, багато про що говорить. А те, що ця зустріч майже ніяк не була висвітлена ОП, говорить про ще більше. Зазвичай будь-яка зустріч найвеличнішого з представниками іноземних держав подавалась як велике звершення та доказ прогресивності президента, а тепер буденні фрази, скучноє ліцо Єрмака та офіціоз, – чому?

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 06.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

06 березня 2020 р. збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок підриву БМП на невстановленому вибуховому пристрої один український захисник загинув, ще три військовослужбовця отримали бойове ураження. Також у результаті ворожих обстрілів один український захисник зазнав поранення. 05 березня збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще 2 військовослужбовця Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

Читати далі

Зради і перемоги тижня. 28 лютого – 5 березня 2020 р.

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня. Розглянемо події 28 лютого – 5 березня 2020 р. ЗРАДА За півроку роботи

Читати далі