Дипломати виклик прийняли

Складно сказати, чи взагалі посольства бодай гіпотетично готувалися до такої операції, як негайна евакуація десятків тисяч наших громадян. За всіма ознаками – таких завдань їм ніхто не ставив. Довелося імпровізувати і домовлятися, що називається, «на пальцях» — а зважте на те, що в урядів іноземних країн своїх проблем вище даху.

Читати далі

Корисні посилання та контакти на період пандемії коронавірусу

Команда ЗеФакТи підготувала універсальний довідник з корисними посиланнями, де можна дізнатись про можливість отримання необхідної допомоги та загалом про ситуацію з коронавірусом.

Читати далі

Епідеміологія простими словами. Оксамитова підступність коронавірусу

Чому епідемії не починаються одразу? Чому саме теперішня коронавірусна мала такий довгий “підготовчий період”? У чому небезпека подібних збудників? Чому коронавірус ламає уявлення про епідемічний поріг?

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Охорона здоров‘я

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на вечір 19.03.2020

Наразі в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, три з них – летальні. Чернівецька область (15), Дніпропетровська область (2), Житомирська область (2), Київська область (2), Донецька область (1), Івано-Франківська область (1), м. Київ (3). 19 березня в Івано-Франківську померла жінка, інфікована коронавірусом COVID-19. Пацієнтка поступила в лікарню у важкому стані. Тривалий час вона займалась самолікуванням і надто пізно звернулася до лікарів. Жінка померла через добу після госпіталізації, ще до отримання результатів тесту на COVID-19.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 19.03.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

19 березня 2020 р. збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні від ворожого снайперського вогню загинув 35-річний сержант в/ч А0409 (30 омбр ім. князя Костянтина Острозького), внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. 18 березня збройні формування РФ 15 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

Читати далі