В Україні зафіксовано 7 нових випадків інфікування на коронавірус

За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19, з них 2 летальних. Із виявлених сьогодні: Київська обл. (1) – 44-річний чоловік, що був за кордоном; Чернівецька (6) – 33-річна жінка (летальний), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком 1 рік 10 місяців та 6 місяців. Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 17.03.2020

Brent – $30 за бочку. Саудовский принц просил не беспокоить, а всех прокремлёвских советников отправил в тюрьму. Эта нефтяная война надолго. В связи с этим, ЦБ России дал прогноз: Оставшись без потоков нефтегазовой ренты, Россия свалится в рецессию и откатится назад на 14-15 лет. Может, Бог видит, какие у нас айдиоты при власти и для того, чтобы окончательно не дать России поглотить Украину, делает там маленький кипиш? Ну, в качестве утешительного приза.

Читати далі

Маленькое обращение к бизнесу

Эпидемия – при любом раскладе – на время. Это пока не конец света. И реальная опасность даже не смерти (все смертны), а развал, который мы делаем своими руками. Давайте, предпринимая чрезвычайные меры, думать, как все запускать через месяц или два, и так уж критичны для вас тысяча-две-пять гривен, которые превратятся в десятки тысяч потерь потом. Тут не будет выскочивших по головам. Тут выплывать нужно всем вместе.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 17.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

17 березня 2020 р. збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовця Об’єднаних сил отримали поранення. 16 березня збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Читати далі

На їх план колапсу країни буде наш план

Якщо в Уряду і Ради не вистачить розуму, волі та самозбереження, щоб відрегулювати машинку для читання заголовків і зйомки придуркуватих селфі, – нас чекають цікаві, але дуже сумні часи. Це може бути дуже круте піке. Але є одна неврахована деталь. Вони чомусь вважають, що ми будемо смирно сидіти пристебнутими до крісел. До самого моменту, поки ця банда, що зображує досвідчений екіпаж, шваркне нас всіх об землю.

Читати далі

«Європейська Солідарність» звертається до влади з закликом переглянути рішення щодо закриття метрополітену

Якщо в Києві зупиниться метро, як медики, працівники критичної інфраструктури та виробництв зможуть діставатися робочих місць? Усвідомлюємо, що метрополітен – це велике скупчення людей, але його закриття призведе до повного колапсу наземної транспортної інфраструктури столиці та створюватиме ще більше скупчення громадян у маршрутках, тролейбусах, а отже – нові ризики поширення хвороби.

Читати далі

Венедіктова. Чого чекати?

Президент-дилетант навколо себе зібрати здатен лише таких самих дилетантів – з професіоналами йому сумно. Так було скрізь і завжди. Призначення Ірини Венедіктової як раз цієї опери. Відтак, зарано вішати носи. Борня триває!

Читати далі

Соціально-економічна ситуація. 2019 – початок 2020 року

Соціально-економічні показники, виконання бюджету, макроекономічні тенденції за період з осені 2019 року до початку березня 2020 року

Читати далі

Петро Порошенко: Ситуація в країні вимагає мобілізації усіх ресурсів (відео)

«Європейська Солідарність» делегувала своїх представників для розробки антикризового пакету законів з протидії пандемії коронавірусу і буде підтримувати на позачерговому засіданні парламенту 17 березня заходи, спрямовані на виправлення помилок влади та забезпечення захисту життя і здоров’я українських громадян. Про це після закінчення наради лідерів фракцій заявив п’ятий Президент України, голова партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читати далі

Наши странные парни

Они странные парни, и эта странность их настолько выпукла, ярка и заметна, что для большей части окружающего мира, озабоченного поисками ненужных масок, супердорогих дезинфекторов и скидок на туалетную бумагу, абсолютно незаметна. Они начинают понемногу оживать. Сползать с коек, запахнувшись в коричневые ношенные халаты, пытаться ходить, курить в пыльную форточку и бурчать. Это украинские разведосы – если сразу не отдали Богу душу, то потом обязательно выкарабкаются. И они восстановятся. Хотя это будет еще ооочень нескоро, дорого и больно. Но будет.

Читати далі

Коронавірус і карантин як форс-мажор

16 березня в Верховній Раді зареєстровано законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусной хвороби (Covid-19)”, який парламент розгляне 17 березня. Зокрема, проект передбачає внесення юридичного факту введення карантину в перелік форс-мажорних обставин.

Читати далі