Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 30.03.2020

30 березня 2020 р. збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення та один – бойове ураження. 29 березня збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню. Вчора втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів не було. Вчора та сьогодні випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Рада провела сьогодні два позачергових засідання, попереду ще третє пленарне (відео)

Рада за 35 хвилин встигла провести 2 засідання і розійтися, а потім зібратися в третій раз. Під час двох позачергових засідань Верховна Рада не підтримала запропоновані урядом зміни до Держбюджету, звільнила двох міністрів і прийняла ряд законів. На позачерговому пленарному засіданні планується призначити нових двох міністрів і розглянути варіанти “антиколомойського закону”. У залі присутній В. Зеленський.

Читати далі

Короткий аналіз проєкту змін до Держбюджету-2020 порівняно з попереднім роком

Команда «ЗеФакТи» проаналізувала запропоновані Кабінетом міністрів зміни до Державного бюджету  України на 2020 рік. Загалом новий проєкт змін до державного бюджету на 2020 рік передбачає скорочення надходжень до бюджету майже на 123 млрд грн.

Читати далі

Антиколомойський закон – не панацея

В “Узеленського” не країну рятують, а в першу чергу свої дупи, це треба чітко розуміти і не сподіватися на улучшеньїце по прикладу ошуканого виборця “слуґ”. Тому просто вимагати взяти кредит в МВФ і зупинити боротьбу за Приват вже якось і замало, це просто відтермінує агонію клоунократії. Час ставити питання про відповідальність за цей колапс, у якого є конкретні посади, імена та прізвища.

Читати далі

Виступ Петра Порошенка на погоджувальній раді депутатських фракцій і груп 30.03.2020 р. (відео)

«Господь дав Україні набагато більше часу, ніж іншим країнам, але, на жаль, також ми вимушені констатувати, що можливості щодо якісної підготовки до викликів і загроз до захисту людей влада прогавила. На сьогоднішній день бракує всього. Бракує масок, захисних костюмів для лікарів, ліків, апаратів штучної вентиляції легень, тестів на коронавірус. Бракує багатьох позицій, і уже під час пандемії цей дефіцит не скорочено. І волонтери, і меценати шукають по всьому світу і в умовах жорсткої конкуренції пробують завезти обладнання і засоби для того, щоб захистити людей», – зазначив Петро Порошенко.

Читати далі

Нові можливості коронавірусу

Виникає припущення, що значна частина “безсимптомних” випадків насправді не була такою вже безсимптомною. Насправді це могла бути симптоматика ураження інших органів та систем, але ніхто не пов’язував цю симптоматику з коронавірусною інфекцією.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Правоохоронна та судова системи

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 10:00 30.03.2020

Станом на 10:00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні. Уряд посилює карантинні заходи через коронавірус. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Уряду 29 березня.

Читати далі

Брифінг Петра Порошенка після зустрічі керівництва парламенту з лідерами фракцій та груп (відео)

Ситуація зі стрімким поширенням коронавірусу та економічної кризою, яка розпочалася ще до епідемії через тотальну некомпетентність влади, зараз вимагає рішучих і системних кроків. Фракція «Європейська Солідарність» готова взяти участь у позачерговому засіданні парламенту і ухвалити рушення, які будуть спрямовані на захист лікарів, малозабезпечених українців, та протидію кризовим явищам в економіці держави. Про це після погоджувальної ради заявив п’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Читати далі