Дві новини по коронавірусу – гарна та не дуже гарна

Гарна – наш коронавірус можливо буде менш летальним. Але може давати більше побічних ускладнень, в першу чергу, по ниркам. Не дуже гарна – китайські експрес-тести на базі вуханьських антитіл, скоріш за все, мають нижчу чутливість до нашого та інших європейських штамів.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на вечір 22.03.2020

Станом на 22:30 22 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу виявлено 26 нових випадків. Наразі коронавірусну хворобу виявлено у: Дніпропетровська обл. — 2; Донецька обл. — 1; Житомирська обл. — 2 (1 летальний); Івано-Франківська обл. — 5 (1 летальний), з яких 3 за останню добу; Київ — 29 (з них 20 за останню добу); Київська обл. — 5, з яких 1 за останню добу; Львівська обл. — 2, з яких 1 за останню добу; Тернопільська обл. — 1; Чернівецька обл. — 25 (1 летальний); Черкаська обл. — 1 підтверджений за останню добу.

Читати далі

Найбільша помилка українських виборців за всю історію України

Не-шановний Володимире Олександровичу. Я ніколи не приховував свого ворожого до Вас ставлення, на моє глибоке переконання, займаєтеся ви не своєю роботою, політик з Вас як з клоччя батіг, і те що Ви стали президентом, це масовий психоз українців, якому в майбутньому обов’язково присвятять численні наукові дисертації. Ви ніби свідомо робите все, аби позитиву у діях вашої команди я вперто НЕ знаходив.

Читати далі

Это страшное слово дефолт. Часть 2

Разрыв отношений с МВФ сейчас – это паника, это хаос, это смерти, это бунты, это парализованная армия, это голодные бюджетники, это больницы без лекарств и мусора с лицензией на грабеж. В момент, когда экономика поставлена на паузу карантином, нам нужны деньги от МВФ, а Игорь Валерьевич нам в принципе нахрен не нужен и никогда нужен не был. Так что самое время его нахрен и послать. Хороший момент, Владимир Александрович.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 22.03.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

22 березня 2020 р. збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Сьогодні внаслідок ворожого обстрілу втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 21 березня збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів наших позицій один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Читати далі

COVID-2019. Вечірня статистика. 21 березня 2020 р.

Порадувати нема чим. Всі тенденції зберігаються. Відчувається нестача тестів. Наразі в більшості країн проводять тести лише людям з підозрілим епідемічним анамнезом та хворим з симптоматикою середньої тяжкості. Більше 300 тисяч сталося вже сьогодні, у суботу, а не у неділю, як я вважав три дні тому. По темпах росту захворюваності на першому місці лишається Італія. Також і по темпам росту числа загиблих. Друге місце посіли Сполучені Штати, відтіснивши Іспанію.

Читати далі

Тим, хто вважає, що «ця хрінь не страшніше грипу»

Якби грип був настільки ж небезпечний, як Ковід, тобто Ковід не небезпечніший за грип, – менше ніж за тиждень у нас були б забиті всі спеціалізовані відділення, а хворі, що потребують ШВЛ, помирали б у коридорах лікарень, як то зараз в Італії.

Читати далі