Карантин може бути вашим шансом на зміни

Світ входить в чергову кризу через коронавірус. Так чи інакше, ця криза пройде, і за рік-два почнеться ріст. Відпочиньте, виспитесь, нагуляйтесь на свіжому повітрі та повертайтесь до навчання. Всі ті курси, лекції, плани вивчити нову мову, опанувати нову професію, що ви постійно відкладали на потім, на Новий рік, на понеділок, ви можете реалізувати прямо зараз. І хто знає, може після кризи ви будете мати іншу роботу, більший дохід і нове життя?

Читати далі

Да будет шоу!

Зеленский не видит и не понимает ничего вне текущей телекартинки. Он же хвастается тем, как классно он придумал министра здравоохранения на карантин отправить сидеть полмесяца взаперти с привезенными из Китая. “Клевый же пиар, я молодец, как придумал!” Что будет дальше – понятно. Будет делаться то, что будет давать сиюминутный пиар-эффект. И всё. Ничего другого не будет. И быть не может. Потому что год назад телезрители выбрали президентом телеперсонажа. Который до сих пор не понял и вряд ли уже поймет, что он не в телевизоре. Что реальность и телекартинка – это далеко не одно и то же.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 15.03.2020

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Дезинформационная мешанина: катастрофа рейса MH17 и коронавирус».

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 16.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

16 березня 2020 р. збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 15 березня збройні формування РФ 12 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об’єднаних сил отримали поранення та ще два – бойове ураження.

Читати далі

НАБУ відкрило провадження за фактом політичного переслідування Порошенка (відео)

“Наші дії спрямовані на те, щоб не дати уникнути розслідування фактів, про які ми знаємо з записів у кабінеті Романа Труби. Ми знаємо, що не було у державних органів ентузіазму розслідувати ці справі, не було бажання допитувати учасників розмов у кабінеті Труби. Це свідчило про системну організацію з високих кабінетів, у тому числі Офіса президента”, – додав адвокат Ігор Головань.

Читати далі

Щодо нової редакції Загальновійськових Статутів ЗС України. Частина 3

Продовжуємо розмову про підходи до складання нової редакції Статуту внутрішньої служби. Сьогодні – розмова про наступну категорію таких підходів, які стосуються саме військовослужбовця.

Читати далі

Петро Порошенко: Цивілізований світ не визнав і не визнає незаконної анексії українського Криму Росією

Шість років тому російський агресор влаштував на нашій кримській землі свій незаконний «референдум». Під дулами російських автоматів відбулося показове знущання над українським суверенітетом і територіальною цілісністю. На весь світ Кремль продемонстрував свою зневагу до міжнародного права і принципів добросусідства. І отримав законне покарання, яке і сьогодні стримує його ворожі апетити, а також невпинно наближає день повернення Криму під український суверенітет! Наша боротьба триває. Крим – це Україна!

Читати далі

Коронавірус. Чому і як виникає атипова пневмонія?

При нормальному стані імунної системи з первинним зараженням справляється місцева імунна система верхніх дихальних шляхів – гортані та носоглотки. Якщо вона не витримує, інфекція “спускається” до бронхів або навіть безпосередньо до альвеол – самих дальніх частин легень, де й проходить газообмін між кров’ю та повітрям. Це і є найгірший випадок. З роками місцеві відділки імунної системи (верхніх дихальних шляхів) стають слабшими та частіше пропускають інфекцію до легень. Тому бережіть себе, бережіть власний імунітет, та особливо бережіть своїх старших родичів. Пам’ятайте, навіть якщо в вас немає ніяких виражених симптомів або взагалі ніяких симптомів, – це не означає, що ви не можете бути носієм та розповсюджувачем вірусу.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Екологія

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі