«Не роби цього, Вова» – добровольці (фото, відео)

14 березня видало команді Зеленського кілька украй неприємних сигналів. По-перше, людей на Марш патріотів вийшло багато – явно більше за ті 5000, про які бадьоро відзвітували в МВС. Причому акція була чисто київська – абсолютна більшість учасників були мешканцями столиці, тобто реально протест може зібрати людей в рази більше. По-друге, гасло «Зелю геть!» хором скандував весь Марш. Очевидно, кількість противників чинної влади більшає, і їхні вимоги ставатимуть дедалі більш радикальними. Владі треба замирити суспільство, бажано зробити крок назад і жодних Консультаційних рад не створювати. Бо патріоти виходитимуть знову й знову – зупинити їх можна буде хіба що силою.

Читати далі

Роз’яснення МОН: На період карантину за педагогічними працівниками зберігається середня заробітна плата

На деяких територіях у зв’язку із запровадженням карантину педагогів змушують брати неоплачувану відпустку на період карантину. Таке рішення є незаконним, оскільки, відповідно до статті 113 КЗпП України, за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього природного середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.

Читати далі

Вимагаємо від Зеленського негайно пояснити, хто дав директиви Єрмаку підписати Протокол ТКГ від 11 березня

«Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України невідкладно порушити кримінальну справу щодо дії за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет та територіальну цілісність України та зловживання владою. Заховатися від відповідальності під покровом карантину не вийде. Як і не вийде зламати опір українського народу російській агресії та капітуляції» – Петро Порошенко.

Читати далі

Ми стоїмо на порозі…

Ми входимо в карантинні обмеження з голим задом. Не забувайте про доходи бюджету, які менші ніж в минулому році. Не забувайте, що карантин – це не просто слово, а процес, який приведе до зупинки цілих галузей економіки. Спочатку це буде туризм, готельна справа, пасажирські перевезення, а потім накриється все інше, крім медичної сфери і суміжних галузей. І я би дуже хотів, щоб ця складна ситуація показала, що ми здатні до єднання і самоорганізації, щоб в цій ситуації зародилося справжнє громадянське суспільство і новий Майдан, який створює. Щоб ми стали народом, нацією.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 14.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

14 березня 2020 р. збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 13 березня збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Читати далі

Уряд ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину державного кордону

Уряд тимчасово заборонив в’їзд в Україну іноземців і закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Діджиталізація

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Петро Порошенко привітав українських добровольців

«Дякую справжнім патріотам, які продемонстрували, як сильно можна любити свою Батьківщину! Україна житиме завдяки таким, як ви – мужнім, сильним та відважним», – написав Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

Читати далі

Коронавірус не завадить суспільству освіжити червоні лінії для Зеленського – «Європейська Солідарність»

«Українська влада вирішила задовільнити ще одну забаганку Москви та підписала в Мінську “Рішення Тристоронньої контактної групи” про заснування так званої Консультативної ради. Застерігаємо владу, яка виявилася абсолютно неспроможною підготувати країну до атаки коронавірусу, – не користатися ситуацією, пов’язаною з обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви. Закликаємо Францію, Німеччину та ОБСЄ не підтримувати «Рішення», оскільки воно суперечить національним інтересам України та виписано на користь Росії», – йдеться у заяві партії.

Читати далі