SHARP`s REVIEW – 10.03.2020

9 Мая в России под угрозой: Китай и другие делегации могут не приехать из-за коронавируса. А какая разница 75 лет Победы или 68? Что за фетиш с датами? Впрочем, первым праздник отпраздновал рубль, рухнув аккурат до цифры 75. А ведь если никто не приедет посмотреть дедов на палочках, считай, год в России прошёл зря: победобесие – их единственная религия и компас земной. Больше-то гордиться нечем. Разве что тем, что сегодня Дума разрешила путину править вечно.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 10.03.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

10 березня 2020 р. збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування. 09 березня збройні формування РФ 10 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав бойове ураження.

Читати далі

Война за серую зону продолжается

Нельзя остановить войну популизмом и предвыборными лозунгами. Машины снабжения на последнем километре – цель. Ротация – цель. Амбразуры – цель. Плюс мины и случайные прилеты. Уже с головой хватит, без всякого Минска, шатать ракетами и 82-мм минометами. Тем более что никто особо не стесняется с крупными калибрами. Не надо прятать голову в песок и ждать, что само рассосется.

Читати далі

Про славнозвісне Державне оборонне замовлення – ДОЗ-2020. Частина друга

Як відомо, в сучасній війні спочатку воюють конструкторські бюро, заводи і банки, і лише потім – підрозділи і військові частини Збройних Сил. Отже, сьогоднішня розмова – про протикорабельну ракету “Нептун” в розрізі ДОЗу на 2020 рік. Здається, що гроші в ДОЗі знову готуються “вистрілити”, але, на жаль, не по морській цілі.

Читати далі

Привет, печатный станок, кремль, ну или Ростов

Сейчас я на простом примере покажу, почему все серьезные мировые финансовые издания говорят о дефолте Украины, население ждет курсовых качелей, и почему рейтинговые агентства говорят сбрасывать украинские бонды. Потому что новая власть твердо нацелилась снести всё нахрен в нашей стране и везде поставить управляемых шмыгалей. Прямо сейчас следаки ГБР угрозами пытаются склепать дело на действующее и бывшее руководство Нацбанка.

Читати далі

Не його війна

Та по цимбалах йому на втрати, пофіг на війну, армію та її проблеми. Після брифінгу в ОП по боях в районі Хутора Вільного (де Зеленський за секунду з’їхав на тему коронавірусу), заміни міністрів оборони та ветеранів, коментарів по справі Рифа і решти, останнього інтерв’ю “The Guardian” – до цього персонажа не лишилось жодних питань. Його відношення до сектору безпеки та оборони, армії – категорично зрозуміле.

Читати далі

Припиняйте скиглити

Криза, з якою не знає, як впоратися, ніхто і ніколи, – це агресія сусіда учетверо більшого і численнішого за нас. І от як раз у нашій країні існують люди, які з тої кризи країну вирулили, – Порошенко, Яценюк, Гройсман, Гонтарева, Полторак тощо. Вирулили, та так, що 75% населення примудрилися втомитися від війни, не сповзши з дивану. Але. Саме ви, зраднюки і всепропадли, всіх цих людей оголосили «баригами і мародерами». Тож тепер будьте послідовні. Жеріть кризу у два горла, показуйте нам клас вирішення проблем країни та вибачайтеся перед тими, хто вміє вирулювати з криз, і звільняйте для них місце.

Читати далі

Кризис уже начался. И его нужно пройти

Пройти, как любой кризис до этого. Как прошли 2008, который тоже начался не у нас. Но который ударил по нам сильно. И этот ударит. Ударит еще сильнее, потому что власть сейчас у нас крайне низкого качества. Но пройдет и это. И вопрос только в том, чтобы минимизировать потери и с лучшей позицией подойти в выходу из кризиса. Это текущая стратегическая цель для любой компании и для любой семьи. Лучше готовы – легче пройдем. Кризис лучше пройдут те, кто не будет паниковать 🙂 .

Читати далі

Лише за два місяці цього року видатки загального фонду Держбюджету менші від плану на 22 млрд грн

Другий  місяць поспіль триває стійка тенденція невиконання планових показників бюджету. Видатки загального фонду у січні–лютому проведені на 22,2 млрд грн, або 14,5%, менше плану. Понад 30% – 7 млрд грн з непроведених видатків – виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та виплата деяких видів грошового забезпечення окремим категоріям населення. Крім того, не проведені видатки на 3,5 млрд грн (24,8% плану) на забезпечення діяльності Збройних Сил України, закупівлю і ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання.

Читати далі

Порівняльний аналіз Державного бюджету-2020. Державне управління справами, Секретаріат Кабінету Міністрів

Спільний проект сайту «Тверезий погляд» і команди «ЗеФакТи» – аналіз Державного бюджету України на 2020 рік. 

Читати далі

Петро Порошенко: Путін має понести невідворотне покарання за збиття MH17

«Важливі новини у справі про збиття літака рейсу MH17. Стартував судовий процес проти перших чотирьох обвинувачених у скоєнні цього страшного злочину. Поки що йдеться лише про середню ланку відповідальних. Шлях судового процесу тривалий, але покарання і встановлення справедливості невідворотні. Путін повинен повною мірою відчути силу права і понести міжнародну відповідальність. Бо є така українська приказка: «Катюзі – по заслузі», – наголосив Порошенко.

Читати далі