Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 24.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

24 березня 2020 р. збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 23 березня збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів два військовослужбовці Об’єднаних сил отримали поранення. Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням РФ адекватну відповідь.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на ранок 24.03.2020

Остаточні та достовірні дані щодо підтверджених випадків COVID-19 оприлюднюються щоранку о 10:00 на єдиних офіційних джерелах – каналах комунікації МОЗ України та Центру громадського здоров’я України. Станом на 10:00 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків. Наразі коронавірусну хворобу виявлено у: Дніпропетровська обл. — 2 випадки; Донецька обл. — 1 випадок; Житомирська обл. — 2 (1 летальний) випадки; Івано-Франківська обл. — 5 випадків (1 летальний); м. Київ — 29 випадків; Київська обл. — 15 випадків, з них 10 протягом останньої доби; Львівська обл. — 2 випадки; Тернопільська обл. — 2 випадки, з яких 1 протягом останньої доби; Чернівецька обл. — 25 випадків (1 летальний); Черкаська обл. — 1 випадок.

Читати далі

Порівняльний аналіз Державного бюджету-2020. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства (продовження)

Спільний проект сайту «Тверезий погляд» і команди «ЗеФакТи» – аналіз Державного бюджету України на 2020 рік.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 24.03.2020

В этом году падение ВВП на 5% из-за коронавируса будет оптимистическим сценарием, – замглавы ОП Ковалив. Зеленскому не придётся спасать экономику после коронавируса, ибо он умудрился развалить её раньше. А сейчас просто мародёрство: сначала маски, потом лекарства, теперь продукты. И грядущее ЧП, чтобы было удобнее мародерить. Потыкайте там палочкой Мосейчук – пусть расскажет про рост экономики на 40%, и сколько стоит борщевой набор.

Читати далі

COVID-2019. Статистика станом на 03:00 24 березня 2020 р.

Схоже, що карантинні заходи в Італії нарешті дали результат, та Італія пройшла свій пік. Кількість нових випадків та нових смертей зменшується вже другій день поспіль. Швидко зростає кількість нових випадків у США, Німеччині, Франції та Іспанії. По кількості хворих на один мільйон населення Швейцарія посіла друге місце після Італії. В інших країнах з Топ-25 щоденний приріст відносно стабільний або зростає не так швидко. Однак в цьому списку з’явилися нові учасники – Румунія та Південна Африка.

Читати далі

Коронавірус в Україні. Гібридний карантин від гібридної влади

Чи вірю я, що вище керівництво зможе організувати дійсно ефективні активні протиепідемічні заходи? Десять разів “ні”. Тому слід готуватись до того, що всі заходи будуть лишатися такими ж жорсткими, але пасивними. Як довго? Допоки епідемія не почне згасати сама собою. І ще я чомусь впевнений, що діюча влада не проігнорує можливість використати введені надзвичайні кроки у своїх шкурних та політичних інтересах. А платити за це все доведеться всім громадянам з власної кишені…

Читати далі

Навіщо їм надзвичайний стан?

Одне з двох, або ситуація в Україні значно краща, ніж у Польщі і Румунії, і тоді незрозуміло, навіщо посилювати і так параноїдальні заходи? Або – реальний стан справ в Україні катастрофічний. І тоді уряд мусить назвати ці жахливі цифри і назвати тих, чиє злочинне недбальство призвело до такого стану речей.

Читати далі

Чи винен коронавірус в економічній кризі в Україні

Ми вже бачимо спроби списати погіршення економічної ситуації на пандемію коронавірусу. Але ці проблеми проявилися задовго до того, як почалася пандемія.

Читати далі