Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 23:00 27.03.2020

Станом на 23:00 27 березня в Україні 310 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 92 нові випадки. Станом на сьогодні більше 50% українців, які інфікувалися коронавірусом, і в яких розвинулися симптоми захворювання COVID-19, – це люди віком від 18 до 49 років.

Читати далі

SHARP`s REVIEW – 27.03.2020

Прошел первый в истории виртуальный саммит G20. Участники договорились вложить $5 трлн в мировую экономику для преодоления последствий пандемии. Путин там тоже отметился – просил снять санкции и приехать на парад, “если позволят обстоятельства”. Кто о чём, а вшивый о бане. Хрущев стучал ботинком и сажал кукурузу, Брежнев навесил на себя сотню медалей, Горбачев развалил Союз. А Путин празднует вечное 9 мая. Уже все фрицы на том свете, а рабы все празднуют. Потому что праздновать им больше нечего.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 27.03.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

27 березня 2020 р. збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню. 26 березня збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні та вчора внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає, випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Заборонений шлях додому

Надішліть хтось Зеленському в смартфон 33 статтю Конституції, де чітко написано: «Громадянин України не може бути позбавлений права в будь-який час повернутися в Україну». Це означає – гарант Конституції не може заборонити громадянам України повертатися додому і після 27 березня. Це означає або свідоме порушення закону гарантом Конституції, або неспроможність ефективно діяти в кризовій ситуації. Це означає, що в цього гаранта вийшов строк гарантії.

Читати далі

Как правительство планирует бороться с безработицей и зубожинням

Решение Кабмина о продлении карантина до 24 апреля было прогнозируемым. В ближайшие две недели нас ждет пик эпидемии, смерти, бардак и новые видеоролики диджитального. Теперь хотелось бы понять, что правительство будет делать с доходами граждан. Опросы говорят о том, что у 57% граждан денег меньше, чем на месяц. Значит, до 24 апреля они доживут с большим трудом. А что будет, если карантин придется продлить?

Читати далі

Власть уже готова ограничить ваши права и свободы

Много сообщений в прессе об игнорировании режима карантина, побегов из самоизоляции и клиник. Такой пофигизм, эгоизм и преступная самоуверенность грозят вам и незнакомым вам людям тяжелыми болезнями и утратой близких. А вот о чем вы не задумываетесь. В ответ на такой пофигизм власть сможет легко перейти черту. Черту ваших прав и свобод. Уже сейчас есть заявления о готовности применять принудительную госпитализацию. А это не что иное, как ограничение права на свободу и личную неприкосновенность, гарантированное Конституцией.

Читати далі

Росія пандемію ігнорує

Нам мало проблем – у нас можуть з’явитися ще й нові. Традиційно – зі сходу. Ситуація з коронавірусом у Росії вже зараз виглядає так, що підстав боятися більш ніж достатньо. На відміну від нас Росія має багато сотень кілометрів спільного кордону з Китаєм. Дуже дивним виглядає, що пікові значення захворюваності припадають на столицю РФ, в той час як на весь Далекий Схід таких випадків – кілька десятків.

Читати далі

COVID-2019. Статистика станом на 03:00 27 березня 2020 р.

Темпи росту кількості хворих та кількості нових смертей вражають. В Італії, що, здавалось би, пройшла пік, новий спалах. Абсолютний лідер – Сполучені Штати, що обійшли Китай по кількості хворих за рекордно короткий період. Загалом по світу зростає і показник поточної смертності, і летальності. Такими темпами 1 мільйон хворих буде навіть швидше, ніж за 7 днів.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 10:00 27.03.2020

Станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних. За добу зафіксовано 62 нові випадки. В Україні вже 4 пацієнти одужали від коронавірусної хвороби. У трьох дорослих та однієї дитини з Чернівецької області повторні лабораторні тести на COVID-19 показали негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено. Всі четверо осіб уже повернулись додому або повернуться найближчим часом. Ще в однієї людини ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію двічі поспіль показав негативний результат. Очікується висновок лікарів щодо виписки.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Соціальна політика

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 22:00 26.03.2020

За даними ЦГЗ, станом на 22:00 26 березня в Україні 196 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав. За добу виявлено 40 нових випадків.

Читати далі