«Європейська Солідарність» вимагає реакції влади на капітуляційний вояж ОПЗЖ до Москви

«Європейська Солідарність» розцінює ці дії як свідому провокацію, публічне висловлення неповаги ЗСУ, родинам загиблих і поранених, як підігрування агресору і спробу відбілити його в очах українського суспільства. Ми висловлюємо своє несприйняття політики ОПЗЖ й вважаємо, що прямі контакти з керівництвом країни-агресора є зрадою національних інтересів України.

Читати далі

Петро Порошенко: Не лізьте вашими турбоклешнями до закону про мову!

«Нам не однаково. А вам? Ви самі казали «какая разница». То вчіть українську, шануйте її та поважайте. Нема жодних підстав і потреби, аби “Слуги народу” ревізували мовний закон. Тому наш меседж всім охочим відволікти увагу від провального урядування нових, але бездарних облич: не сійте вітер», – написав п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» на своїй сторінці у мережі Facebook.

Читати далі

Зростання економіки та кінець епохи бідності вони нам це обіцяли!

Нам слід готуватись до глибокої рецесії, адже за коронавірусом влада кризи не бачить! Але криза у нас не через коронавірус чи світові тренди. Криза розпочалася задовго до того, в головах, через печерну неадекватність і глибоку некомпетентність Зеленського і його команди. Співпраця з Заходом згортається, війна з Кремлем завершена, бо у нас «внутрішній конфлікт»? Чекаємо як у 2013, що Кремль дасть позику-хабар нинішній владі, аби епоха брехні, капітуляції та олігархів тривала далі?

Читати далі

Для нового міністра оборони НАТО не на часі

“Не треба ставити недосяжних планів щодо вступу в НАТО”, – пряма мова нового міністра оборони. Це не обмовка, це свідома зміна нашої політики. Від формування антипутінської коаліції, над чим працювала команда Петра Порошенка, до страусячої політики – аби не засмутити і не розсердити Путіна. Ми повинні не з протягнутою рукою в Брюсселі стояти, а наголошувати до партнерів, що Україна гідна бути в Альянсі, бо внесок ЗСУ в безпеку регіону неоціненний.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 11.03.2020 (фото, звіт ОБСЄ, мапа)

11 березня 2020 р. збройні формування РФ режим припинення вогню не порушували. Втрат серед українських військовослужбовців немає. 10 березня збройні формування РФ 17 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски два українських захисники загинули. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням. Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій ще один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав бойове травмування.

Читати далі

Все вийде. Якщо не здаватися і не боятися

Війна триває, набирає нових обертів і оточує з усіх боків тих, хто ризикує кожен день. Лицемірні розмови про «мир за всяку ціну», сором’язливе мовчання про втрати, байдужість більшості, згортання всього, за що воювали шість років. Справжня зрада, прикрита постійно діючим шоу. Що робити? Якщо ви не хочете випробувати, що таке життя в країні, яка зрадила свою армію під час війни, зробіть хоча б той мінімум, який вам доступний. Тут всього два простих кроки. Допомогти тим, хто воює. Зупинити тих, хто хоче зробити їх ризик безглуздим.

Читати далі

Роковини спецоперації, яка зламала долю цілої країни

Цього дня рік назад розпочалася одна з найбрудніших та найкраще організованих спецоперацій нового століття. Нам ще належить колись взнати всю правду: хто кому куди за що і як. Але й так уже бачимо всі руйнівні наслідки тієї інформаційної бомби. А називається та операція не “зловживання в Укроборонопромі”. Не став цей скандал і “справою Свинарчуків”, як тоді пробували все це обізвати. А мала ця спецоперація в дійсності називатися: “Як не пропустити Порошенка до другого президентського терміну”.

Читати далі

Ни в одном карантине не запрещено думать

Я не думаю, что так власть Ермака-Зеленского планирует уменьшить запланированные акции ко Дню добровольца или планирующиеся на следующей неделе изменения в избирательный кодекс в части выборов на Донбассе. Я считаю, что так власть Ермака-Зеленского под предлогом эпидемии (1 заболевший на страну) смотрит, сглотнем ли мы запреты массовых собраний. Хрен вам, а не отмена движей на 14 марта. Надо не больше 200 человек? Окей, будет много колонн по 199 человек. Боимся эпидемии? Так мы будем в масках. Медицинских. Из эпидемиологических соображений. Тут не Россия. Тут фигня с «пройдите рамку» не сработает. Тут Украина. И у нас тут другая эпидемия. У нас рак власти. Рак системы. Зелёные метастазы поползли. Придётся вас лечить.

Читати далі

Щодо нової редакції Загальновійськових Статутів ЗС України. Частина 1

У відповідь на чисельні звернення стосовно ходу опрацювання нової редакції Загальновійськових Статутів ЗС України відкриваю нову лінійку тематичних публікацій. В її рамках будемо говорити про роботу, яка триває, поточне бачення змісту і структури майбутніх Статутів – основних керівних документів для повсякденної діяльності і виконання завдань за призначенням військовим частинами і підрозділами.

Читати далі

Уряд оголосив карантин до 3 квітня (відео, прес-брифінг КМДА)

Кабміном заборонено експорт товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення, запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні. У Київ надійшло 1,2 тисячі експрес-тестів для діагностування коронавірусу, які замовила столиця. До кінця цього тижня таких експрес-тестів має бути 5 тисяч.

Читати далі

Порівняльний аналіз Державного бюджету-2020. Виконавча влада. Мінцифра, МВС

Спільний проект сайту «Тверезий погляд» і команди «ЗеФакТи» – аналіз Державного бюджету України на 2020 рік.

Читати далі