Марина Порошенко відвідала ювілейну ХХ фотовиставку газети «День» (фото, відео)

2 листопада дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко разом із головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною оглянула підсумкову ХХ Фотовиставку «День-2018».

 

Цього року в Українському домі представлено 280 фоторобіт у традиційних рубриках – «Політика», «Український світ», «Фото з історією» і «Світ очима дітей».

За словами Першої леді, «це надзвичайно важливий соціальний проект, який через мистецтво фотографії фіксує яскраві моменти і події, якими жила наша держава в останній рік. А за двадцять років існування виставки вже вдалося створити своєрідну фотоісторію України та галерею пам’яті ключових подій, які виховують любов до рідної землі».

На ювілейний Міжнародний фотоконкурс газети «День» надійшло понад 3000 робіт від 185 учасників з усіх областей України. Редакційний колектив відбирав знімки з яскравим публіцистичним акцентом, які відображають настрій і квінтесенцію важливих подій 2018 року.

Загалом за двадцять років існування фотоконкурсу газети «День» у ньому взяло участь понад 1500 професійних фотографів та аматорів, пройшло 129 регіональних фотовиставок у містах України та було нагороджено 809 учасників.

Із метою заохочення юних фотомитців Марина Порошенко відзначила особистою нагородою Ладу Янчук з Києва за роботу «Пастораль» у номінації «Світ очима дітей», й подарувала номінантці планшет і книги сучасної літератури.

Джерело