Тривають військові навчання з бойовими стрільбами на полігоні ЗСУ «Ягорлик» (фото, відео)

Протиповітряна оборона є одним з важливих пріоритетів для нашої держави, – О.Турчинов з військових навчань

 

Відновлення системи протиповітряної оборони є одним з важливих пріоритетів для нашої держави, визначених Радою національної безпеки і оборони України. Про це сказав Секретар РНБО України Олександр Турчинов під час військових навчань з бойовими стрільбами на полігоні ЗСУ «Ягорлик».

У бойових стрільбах з використанням широкого спектру зенітно-ракетних комплексів (ЗРК С-300 різних модифікацій, «Бук», «Тор», «Оса-АКМ» та інших) брали участь підрозділи Протиповітряної оборони Сухопутних військ та Зенітно-ракетні війська Повітряних сил ЗСУ. Також були проведені контрольні випробування зенітно-ракетних комплексів, що пройшли глибоку модернізацію на вітчизняних підприємствах оборонно-промислового комплексу.

За словами Секретаря РНБО України, метою цих комплексних навчань та випробувань було відпрацювання системи багатоешелованої протиповітряної оборони країни, «визначення шляхів модернізації зенітно-ракетних комплексів, що стоять на озброєнні ЗСУ, та завдань на розробку нових засобів протиповітряної оборони».

«Відновлення системи протиповітряної оборони є однією з найбільш актуальних проблем сектору безпеки і оборони нашої держави та одним з важливих пріоритетів, визначених РНБО України», – сказав він, додавши, що саме система ППО України до 2014 року зазнала найбільших втрат та свідомого послідовного руйнування.

О. Турчинов зазначив, що українські військові під час проведення бойових стрільб продемонстрували високу майстерність і професіоналізм, ефективно знищуючи повітряні цілі на різній дальності, «а модернізовані зенітно-ракетні комплекси підтвердили заявлені тактико-технічні характеристики».

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з військовим керівництвом та конструкторами оборонних підприємств щодо визначення пріоритетних завдань зі зміцнення протиповітряної оборони нашої держави.

Джерело

01 листопада на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” у Херсонській області розпочалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої та малої дальності

Загальне керівництво випробуваннями здійснює командувач Повітряних Сил ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов.
До проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація Повітряних Сил Збройних Сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних Сил України.

З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань, бойові обслуги підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряним цілям-безпілотним літальним апаратам.
Бойові стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, з суворим дотриманням усіх норм міжнародного права.

У рамках підготовки до бойових стрільб уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків в північно-західній частині акваторії чорного моря, що повністю виключає будь які загрози, прораховані ризики та вжиті всі заходи безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, уточнена зона обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі (UKD-200 A,B,C). Окрім того, визначені час та висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надані відповідні заявки і авіаційні сповіщення до Украероцентру.

Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно з метою провокації.

Джерело

1-го листопада, у Херсонській області на державному полігоні «Ягорлик» відбулись бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів ЗРК С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-125М1 та державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ.

Джерело

 

2-го листопада на державному полігоні «Ягорлик» у Херсонській області тривають бойові стрільби зенітних ракетних комплексів малої та середньої дальності

Відбулись визначальні відомчі випробування ЗРК С-125-2Д1, також було продовжено державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ, бойові стрільби ЗРК Бук-М1 та спеціальні стрільби зенітних ракетних систем С-300В1.

Із залученням провідних спеціалістів підприємств оборонної промисловості проводиться перевірка технічного стану зенітних ракетних комплексів «Куб», «Тор» та ракет до них.

Як ми повідомляли раніше, 1-го листопада у Херсонській області на державному полігоні «Ягорлик» розпочались бойові стрільби зенітних ракетних підрозділів ЗРК С-300ПС, С-300ПТ Бук-М1, контрольні льотні випробування ракет до ЗРК С-125М1 та державні випробування модернізованого ЗРК Оса-АКМ.

Джерело

Фото © РНБО та Командування Повітряних Сил ЗСУ