2 серпня у Бабиному Яру згадають про нацистський геноцид ромів

Міжнародний день пам’яті про нацистський геноцид ромів — пам’ятна дата, яка була ухвалена 23 листопада 1996 р. лідерами ромських організацій 10 країн Європи та Сполучених Штатів Америки на конференції «Геноцид — Пам’ять — Надія», що відбулася в Освенцимі 21-23 листопада 1996 р. В Україні цей день відзначається з 2004 року.

Читати далі

Чи може Facebook впливати на вибори – дослідження британського журналіста

Неофіційний переклад статті оглядача британської газети «Гардіан» Ганнеса Грассеггера «Facebook стверджує, що «виборча кнопка» має позитивне значення для виборчої явки. Але чи не підштовхує нас «технічний велетень» до волевиявлення?». У ній акцентовано увагу на використанні можливостей соціальних мереж для впливу на волевиявлення громадян та наведені цікаві реальні ситуації, що виникали на політичній арені світу.

Читати далі

А что там у ПАПы? Азбука автокефалии

Внимание, много букв, так что те, кто осиливает только этикетки на пиве, идут мимо, остальным, возможно, будет интересно почитать азбуку автокефалии.

Читати далі

Боротьба між 95 Кварталом і Самопоміччю розпочалася

Так звана “Самопомощь” робить все, щоби ми не забували про її антидержавну сутність. То пропонували Генштаб перепідпорядкувати депутатам, серед яких мінімум 200 Наполеонів. Тепер Сироїд каже, що Збройні Сили має очолювати не голова держави, він же Головнокомандувач як в Конституції, а як в НАТО… в країнах якого Головнокомандувач і є головою держави.

Читати далі

Как украсть то, что сам купил?

Кстати, кто знает, на кой Алексеичу в хозяйстве сотня снайперских комплексов? Для праздника Хеллоуин? Декоративные подставки под цветы Марина Анатольевна ваяет? Ждём нового вброса от «братьев» и прикормленных ими полудурков про то, что Порошенко весной четырнадцатого года украл все танки в нашей армии, на даче спрятал и скворечники для птичек сделал!

Читати далі

Що буде після Томосу?

У нас залишиться якась частина екзархату РПЦ, що відмовиться доєднатися до об’єднаної Української церкви, і отут наступає найцікавіше. Патріарх Філарет вважає, що хто не захоче перейти в УПЦ, той повинен змінити назву на “РПЦ в Україні” і не мати в назві “Українська”. Я вважаю, що нам не потрібно залишати навіть осколок РПЦ.

Читати далі

Путін подякував Суркісу

Певно, це Павелко підбив путінських посіпак подякувати Суркісу, аби відвернути увагу від себе. Ну, це ж він сам посилав пропозиції блогерам топити проти себе самого згідно думки товаришів-блогерів? То чого вже дрібнити? Можна і Путіна задіяти, хіба ні?

Читати далі

Ода безответственности

Мы более двух десятков лет жили безответственно. Нам это нравилось, нас это устраивало. Вернее, мы даже не знали, что творим, и сами придумывали собственные правила игры. Доигрались до войны. Каждый вложил свою лепту. На выборы Президента в 2014 году отреагировало лишь 60% избирателей. Остальным было все равно. Прошло четыре года. Украина перенесла столько событий, которых бы хватило на четыре десятилетия, а мы продолжаем жить безответственно…

Читати далі

О роли военно-патриотического воспитания в армии

Многие люди реально недооценивают роль, которую играет в армии “военно-патриотическое воспитание” солдат. Да, это звучит капец как по-совковски. Но это реальный инструмент, который должен быть в армии. Давайте за пример возьмем не мышебратьев с их статуями из говна и надувными ракетами, а армию США. Точнее американского солдата.

Читати далі

О фейковых потерях в несуществующих боях

Каждый пост типа “на крымском/авдеевке/шахте замес, есть потери, давайте помолимся”, – это десятки, если не сотни людей в полуобморочном состоянии. И когда вы поддерживаете этих бредописцев, то вы поддерживаете тех, кто вгоняет в гроб пожилых матерей бойцов, которые действительно сейчас воюют. Там, на нуле, а не в ФБ.

Читати далі

«За життя» обіцяє смерть країни

Наші гетьманята – Тимошенко, Гриценко та інші, в несамовитому бажанні влади рвуть між собою виборця національно-демократичного. І взагалі не зважають на загрозу реваншу регіоналів. А він раз уже був – за таких самих умов. Загроза нікуди не зникла.

Читати далі

Верифіковано офіційну сторінку Українського інституту національної пам’яті у Facebook (скріншоти)

Таким чином користувачі зможуть відрізнити справжню сторінку Інституту від фейкових і бути впевненими, що вся інформація, що публікується в стрічці, – достовірна. Офіційна сторінка Інституту в Фейсбук була створена 24 червня 2014 р. Зараз вона має понад 38 тисяч підписників.

Читати далі

Результати моніторингу телеканалів щодо висвітлення ситуації на сході України та в Криму (фото, презентація)

Від 5 до майже 10 годин на тиждень приділяють у середньому телеканали висвітленню ситуації на сході України. Кожен великий телеканал ситуації в Криму приділяє в середньому 19 хвилин ефірного часу в тиждень.

Читати далі

31 липня – початок вимкнення аналогової технології телевізійного мовлення (відео, інфографіка)

Відтак 31 липня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється у місті Києві та Кіровоградській області, 31 серпня 2018 року – на всій території країни.

Читати далі

Ростислава Павленка призначено директором Національного інституту стратегічних досліджень

Володимир Горбулін переходить на роботу до Національної академії наук України.

Читати далі