Путін подякував Суркісу

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

У Сочі, під час засідання наглядової ради організаційного комітету «Росія-2018», в присутності президента РФ Владіміра Путіна, директор оргкомітету Олексій Сорокін подякував віце-президенту УЄФА Григорію Суркісу: «За неоціненну допомогу при отриманні нашою країною права на його проведення і серйозну підтримку в той період, коли Росію хотіли позбавити права на проведення ЧС-2018».

Тобто за те, що Суркіс не просто допоміг Москві отримати чемпіонат, він ще й допоміг Кремлю залишити ЧС з футболу за собою, в той час як Президент Порошенко вмовляв світ позбавити РФ права на проведення ЧС. Уявляю, як балділи на Заході – Президент України закликає футбольних функціонерів забрати у Росії ЧС, в той час як віце-президента УЄФА (українець) робить все, щоби ЧС з футболу залишився у РФ. Класно?

Я би сказав, що цей факт багато чого пояснює. І сіті-лайти з пикою Суркіса у Москві, і реакцію Суркіса на пропозицію президента ФФУ підтримати хорватських гравців Домагоя Віду і Огнєна Вукоєвича, які записали ролик з гаслом «Слава Україні!», мовляв, це псує стосунки з ФІФА. Я б сказав, що це пояснює той накат, що почався проти Павелка в ЗМІ, пов’язуваних пресою з колишнім бізнес-партнером і партагеносе Суркіса Віктором Медведчуком. І ще те, що топовим блогерам розсилали пропозиції розміщувати матеріали проти Павелка за окрему платню (мені пропонували з трьох різних профілів).

Я би сказав. Але я цього казати не буду. Я напишу, що, певно, це Павелко підбив путінських посіпак подякувати Суркісу, аби відвернути увагу від себе. Ну, це ж він сам посилав пропозиції блогерам топити проти себе самого згідно думки товаришів-блогерів? То чого вже дрібнити? Можна і Путіна задіяти, хіба ні? Ви хіба не знаєте, що залучити до чогось Путіна не складніше, ніж купити пару «Ураганів» у будь-якому воєнторзі?

Шановні, мені чхати на моральний бік Павелка, існують за ним гріхи – хай зацікавлені особи звертаються до ФФУ, конгресом якої він обраний, та до антикорупційних органів – у нас їх уже овердофіга.

Мені не чхати, що від цієї історії тхне політикою. Тхне, аж смердить.

Подяка Суркісу з боку Путіна – ще одне підтвердження цьому. Робіть висновки.