Водолазна підготовка під час багатонаціональних військово-морських навчань «Сі бриз-2018» (відео)

Активна фаза багатонаціональних військово-морських навчань «Сі Бриз-2018» традиційно розпочалася з водолазної підготовки під час організації і проведення пошуково-рятувальної операції.

Читати далі

«Ми не хочемо все краще, проти всього гіршого. Ми працюємо над оптимальними варіантами для нашої армії»

Будівництво гуртожитків для військовослужбовців, реформа харчування в армії, зміна однострою — ці питання, які турбують не лише військових. І саме про це програма «Поліграф», в ефірі якої заступник Міністра оборони України генерал-майор Олег Шевчук відповідав на запитання.

Читати далі

Французьке законодавство дозволить боротися з фейковими новинами на державному рівні

Ухвалений урядом Франції документ впроваджує нові вимоги до медіа-платформ. Для прикладу, однією з них передбачається, що такі платформи, як Facebook і Twitter, повинні зробити відкритою інформацію про джерело фінансування рекламних матеріалів. Також цей законопроект дозволятиме блокувати фейкові новини за допомогою спеціальної судової процедури.

Читати далі

Телеканал «Інтер» має сплатити понад 4 млн. гривень штрафу за розпалювання ворожнечі в ефірі 9-го травня

Висловлювання ведучих Анастасії Даугулє та Андрія Доманського, які звучали під час трансляції концерту «Победа. Одна на всех» о 20:30, свідчать про наявність порушення абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», пункту першого статті 28 Закону України «Про інформацію».

Читати далі

Промова українського історика, за яку його прагнуть покарати в Польщі

В Польщі хочуть покарати історика Григорія Купріяновича за промову в Сагрині 8 липня на урочистостях за участю Президента України Петра Порошенка, присвячених вшануванню пам’яті українських жертв. Польську сторону обурило те, що історик згадав про вбитих вояками Армії Крайової українців.

Читати далі

На Дніпропетровщині СБУ попередила кібератаку російських спецслужб на об’єкт критичної інфраструктури

Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

Читати далі

У червні пожвавився притік вкладів населення до банківської системи України

Залишки гривневих депозитів населення у платоспроможних банках за червень зросли на 5,9% до 262,9 млрд грн, у іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) – на 1,1% до 8,5 млрд дол. США. Активному залученню коштів фізосіб сприяли високі темпи зростання зарплат та подальше зростання приватних переказів з-за кордону на тлі практично незмінного курсу національної валюти до долару США.

Читати далі

Президент України привітав рішення Саміту НАТО щодо зміцнення партнерства з Україною (фото)

Петро Порошенко сьогодні і завтра у Брюсселі продовжить відповідну роботу з лідерами НАТО для реалізації інтеграційного потенціалу України та взаємодії в інтересах миру, безпеки і стабільності на континенті.

Читати далі

Результати роботи органів прокуратури 04 – 10.07.2018 (інфографіка)

Територіальним громадам і державі прокуратура повернула 10 164,5 га на суму 711,535 млн. грн. Повернуто в законну площину активів та коштів на загальну суму 2,722 млн.грн. Затримано на “гарячому” 12 чоловік, які намагалися збагатитись у незаконний спосіб. Хабарі брали в гривні та дол США. У перерахунку найменший – 8 тис грн, найбільший – 282,5 тис грн.

Читати далі

Несколько итогов сегодняшнего дня Саммита НАТО

Все страны Альянса увеличивают расходы на оборону. В этом году 8 стран обязались выделить на неё более 2% ВВП, остальные планируют сделать это к 2024 году. Цель: противостояние российской угрозе и безопасность для 1 млрд жителей стран, входящих в организацию. Трампушка кого пряником, а кого и кнутом, но таки дожал колеблющихся. 🙂

Читати далі

В Украине три беды: ватЫ, “сваты” и кугуты

В современной гибридной войне, они стали одновременно и оружием, и ресурсом. Поэтому мы уже научились присматривать за ними, как за оголтелой толпой невоспитанных ребятишек, шалящих рядом с пороховыми бочками. И хочется верить, что рано или поздно система научится не заигрывать с этими инфантильными непоседами, а направлять их необузданную энергию в нужное русло.

Читати далі

Комітет ВРУ підтримав законопроект щодо розвитку інклюзії на різних рівнях освіти, ініційований Мариною Порошенко

Ухвалення нового Закону сприятиме врегулюванню питання доступу осіб з особливими освітніми проблемами до безкоштовних освітніх, психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг у закладах освіти державної та комунальної форм власності.

Читати далі

О чем молчит условное большинство

Выборы делает не условное “большинство”, а “вовлечённое” большинство. Мы не знаем, что у него в головах. Нам кажется, что его легко зазомбировать ложью с ТВ и пафосными избирательными кампаниями. Но вовлечённое большинство, при всей его усредненности, не такой уж идиот и лох. Оно смотрит не только ТВ, оно поглядывает и на то, что пишете вы. Просто вы об этом не знаете.

Читати далі

Атеист в поддержку религии

Любая церковь имеет право на существование хотя бы ради тех 20-30% спасенных от безвестного конца в трущобах. А тем более, ради той пары процентов, которые обретают реальную свободу и выбиваются в люди.

Читати далі

Президент проти скорочення відділень «Укрпошти» в селах та припинення поштових послуг із виплати пенсій

«Це не може відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, в першу чергу тих, хто проживає на селі. І не може відбуватись за рахунок пенсіонерів. Неприйнятно. Ми маємо опрацювати іншу модель, і до того, як інша модель буде опрацьована, подана Уряду і затверджена ним, наполегливо рекомендую вам утриматись від скорочення мережі в селах, залишаючи людей сам на сам, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом», – наголосив Президент.

Читати далі

Що сталося під Зеленопіллям?

Вранці 11 липня 2014 р. терористи ДиРи і артилерія ЗС РФ, синхронно, з установок залпового вогню «Торнадо-Г» і «Град» та з 120-мм мінометів завдали удару по табору ЗСУ в районі Зеленопілля. Подія вразила суспільство не менше ніж загибель ІЛ-76 в Луганському аеропорту. Кадри розмазаного табору під Зеленопіллям кочували з видання у видання. Називали якісь фантастичні цифри загиблих.

Читати далі