Чорна мітка. Що відбувається в оточенні Путіна

Чи відчувають у Кремлі загрозу палацового перевороту? Чи роззирається Путін, коли проходить коридорами кремлівського Сенатського палацу, валдайського «терему» Кабаєвої чи одного зі своїх численних бункерів?

Читати далі

Має бути межа для комерційного використання подій війни

Народні депутати ЄвроСолідарності зареєстрували проєкт Закону, який звужує аморальне і некоректне юзання трагічних подій війни, назв постраждалих місцевостей, патріотичних гасел та офіційних військових вітань в маркетингових цілях.

Читати далі

Ціна повоєнного відновлення економіки України

Відновлення економіки України після повномасштабного вторгнення росії коштуватиме 411 мільярдів доларів, що в 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України 2022 року. Україна та українці високо цінують підтримку наших міжнародних друзів. Дуже важливо, щоб влада також цінувала це, витрачаючи кошти донорів виключно за призначенням.

Читати далі

Що залишилося за кулісами візиту Прем’єр-міністра Японії в Україну

Візит Прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіда до України прийшовся дуже на часі, фактично влучивши у десятку. Кращого політичного балансу на фоні одночасного перебування у Москві лідера КНР Сі Цзіньпіна годі й було шукати. Сам по собі це вже потужний сигнал і для Москви, і для Пекіна, і для всього світу.

Читати далі

Міністр – «чорт» чи «свята людина»?

Лісового не можна рівняти до Шкарлета взагалі. Але правда і в тому, що саме по собі призначення Лісового на посаду отак зі старту не обіцяє розквіту освіті і науці. І індульгенцій в очах наукової спільноти через “хорошість” теж бути не може.

Читати далі

«Найгірше для нас: втратити ініціативу» – Віктор Назаров

«Військовий Кур’єр України» розпитав генерал-майора Віктора Назарова про ситуацію в Бахмуті, майбутній український контрнаступ, роботу українського ВПК, необхідність глибокої реформи Збройних Сил і військової освіти в Україні.

Читати далі

10 хороших новин 23.03.2023

Директорка російського музею імені Пушкіна Єлизавета Ліхачова знайшла спільне між Сталіним і Міккі-Маусом. «Он для нас предмет поп-культуры, как Микки Маус», — заявила вона.

Читати далі

Санкції на часі. 23-24.03.2023 (відео)

росія не є достатньо великою у світовому масштабі, щоб бути «необхідною» у безпосередньому значенні цього слова. Тож санкції, накладені союзниками України, крок за кроком привчають світ обходитись без росії.

Читати далі