Це точно державний телеканал? (відео)

Ірина Геращенко

Сьогодні голова ВР розпочав засідання парламенту з пафосного повідомлення, що телеканал Рада оновився і модернізувався. В кулуарах другого поверху перегороджено велику частину і змонтовано телестудію.

А в мережі з’явився провокативний ролик, що рекламує оновлений канал Рада, який починається зі… звинувачення опозиції. Ведучі якого тепер виходять в ефір в брендованих піджаках.

Ролик знято в сесійній залі ВР, куди і депутатів поза засіданнями зараз не пускають.

В ефірі оновленого каналу Ради – пряма трансляція брифінгу Зеленського, новини про Дію і візит Зе до Брюсселя, багато слуг, ведучі з медведчуківських телеканалів, не оформлені в штат державного ЗМІ.

Ми, наша політична команда, провели роздержавлення медіа! Бо це наближає нас до Європи. Слуги будують нового державного медіа-монстра, за рахунок платників податків переформатовують пропагандистські телеканали ДОМ, і тепер Рада.

Ми публічно задали запитання голові ВР Руслану Стефанчуку, за які кошти і за чиїм рішенням було змонтовано студію? Хто писав концепцію реформи каналу Ради і за які кошти? Чому не відбулася презентація цієї оновленої концепції? Хто і за які кошти знімав ці проморолики і пускав до сесійної зали учасників? Чому порушено редакційний статут, і редакція не була до цього залучена? Як буде виконуватися статут, згідно якого канал Рада в першу чергу висвітлює діяльність роботи ВР, комітетів і фракцій, сесійні засідання? Як забезпечать рівність , прозорість і транспарентність? Чи всі нові ведучі працюють в штаті телеканалу Рада? Якщо ні, на яких умовах залучені інші творчі представники? Звідки техніка?

І багато інших питань, на які не отримали відповіді.

За підписом пана Стефанчука керівниці слуг Шуляк дали продемонструвати в сесійній залі ролик про книжку «Велике будівництво», а нам, Європейській Солідарності, заборонили показати провокаційний ролик телеканалу Рада, від якого цей повністю залежний від влади канал тепер відмежовується.

* * *

Оновлений телеканал Рада розпочав з брехні про те, що не має жодного відношення до провокативного ролику з приниженням опозиції.

Але дивним чином всі позитивні блогери Банкової, які засвітилися в цьому ролику, зараз ведуть мовлення з державного телеканалу Рада.

Отже, за гроші платників податків там спочатку транслювали брифінг Зеленського. Прекрасно-позитивно.

Тепер ось такий авторський формат, де ведучий на фоні свиней говорить про «свинську поведінку Меркель» (це була цитата…), і що «Порошенко ніколи не звільняв мародерів, а навпаки максимально прив’язував їх до себе”.

Сьогодні депутат від Батьківщини Олексій Кучеренко поскаржився, що його брифінг відмовилися демонструвати в прямому ефірі, як і брифінги Вікторії Сюмар та Іванни Климпуш-Цинцадзе, хоч саме трансляція брифінгів нардепів є в редакційному статуті каналу Рада.

Натомість тепер там ллється в ефір дослівно таке: «адміністрація Джо Байдена і зрада Меркель поставили Україну в складне становище».

Це точно державний телеканал? Яке це має відношення до висвітлення діяльності роботи ВР?

Автор