Оточення Зеленського захищене від кримінального переслідування

Як і очікувалось, оточення Зеленського володіє повною кримінальною недоторканністю, тому ніхто з близьких до Зеленського жодної відповідальності не несе.

Відомо, що народний депутат від СН О. Трухін, який  у серпні 2021 року відправив 6 людей в лікарню після ДТП, досі не притягнутий до відповідальності. Хабарник О. Юрченко досі у ВРУ, а не на нарах.

Тепер казус Мецгера вкотре вже доводить це неписане правило. Прокуратура завершила розслідування справи про напад на журналістів програми «Схеми» у кабінеті голови правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера та передала матеріали до суду.

Але виявилося, що до справи не долучені ключові докази проти обвинувачених – оригінали аудіозапису події та відновленого журналістами відео нападу. У процесі підготовки обвинувального акту з нього зникла найтяжча стаття 146 Кримінального кодексу («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), яка карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Це означає, що жодної відповідальності Мецгер не понесе – без аудіозапису події та відео жоден суд не прийме рішення.

Ми розуміємо, що Є. Мецгер – представник криворізького клану, дружина Євгена Мецгера – Юлія Мецгер – подружка учасниці «Кварталу» Олени Кравець.

Юлію Мецгер Зеленський ще в липні 2019 року призначив членом наглядової ради державного «ПриватБанку» і там вона отримує зарплату 580 тис. грн. Але ж Зеленський обіцяв рівність всіх перед законом… Варто зазначити, що 2 роки тому, у 2019 році, Зеленський створив Раду з питань свободи слова та захисту журналістів, як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. Але жодної заяви з приводу нападу на знімальну групу програми «Схеми» ми від цієї Ради досі не побачили.

Джерело

Колаж © ТСН.ua

 

Автор