Вони повертаються… (відео)

Революцією у медичній сфері стало прийняття у 2016 році закону про те, що закупівлі медикаментів повинні відбуватися через міжнародні організації. В результаті, на ряд препаратів значно знизилася ціна. Сьогодні ми знову опинилися у 2012 році. І на здоров’ї українців знову наживаються всі ті, кого прибрали з міністерства в часи Уляни Супрун. Під час епідемії коронавірусу це стало чудовою “годівницею”.

Читати далі

Згодом все одно доведеться відповідати перед нацією

Повний ЗЕлений провал скрізь, де можна. Все це потребує чогось такого, що дасть можливість змінити вектор уваги. Шоу! Гучне та яскраве… Це ж так по-кремлівськи! Нехай живуть по вуха у гівні. Головне, щоби працював телевізор. Спроба з арештом Тані Чорновол вийшла невдалою. Хтось струхнув. Зробив крок назад… Але ці потвори все одно будуть йти вперед.

Читати далі

Коли втрат уникнути неможливо

З усіх куточків країни вже почалися стогони, що лікарні відмовляють у шпиталізації хворим з підозрою на Ковід. Я не можу засуджувати колег у подібних випадках. І не з почуття професійної солідарності. А тому, що коли до лікарні привозять подібного хворого, в лікаря приймального відділення є вибір: спробувати врятувати одного цього хворого, або не допустити перетворення лікарні на новий локальний епіцентр епідемії. Здогадайтеся, яким буде вибір.

Читати далі

Із 16 до 20 квітня буде посилений контроль на в’їздах до Києва

З четверга, 16 квітня, до наступного понеділка посилюється контроль на постах, виставлених на в’їздах до Києва. Зокрема, вводиться обов’язкова термометрія для пасажирів транспорту, що прямує в столицю. Це стосується автобусів, вантажно-пасажирського та легкового транспорту, що перевозить більше трьох пасажирів (включно з водієм). Також в поминальні дні всі кладовища міста, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, будуть закриті. Поминання перенесене на 6 червня.

Читати далі

Громадське місце: де необхідно носити маску

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що прийняті постановою №211 норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. МОЗ підготувало роз’яснення, в яких місцях слід обов’язково ходити в масках.

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 15.04.2020

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Повторение лжи не делает ее правдой».

Читати далі

Перехожу на сторону Коломойского

А чо, нормальный чувак. Он давно и прекрасно понял душу нашего нарида. И если до сих пор бОльшая часть населения так ни хрена и не поняла, значит, звиздец должен быть полным и всеобъемлющим. Таким, чтобы дошло до самых дефективных и очарованных. Не через мосх – так через ЖКТ. Игорь Валерьич, хватит с нами панькаться, честное слово. Хочу, чтобы всё, как в девяностых…

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 15.04.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

15 квітня 2020 р. російсько-окупаційні війська двічі наважились на порушення режиму припинення вогню. Активно діючи в обороні, наші захисники уникнули втрат від ворожих обстрілів. 14 квітня збройні формування РФ 9 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів двоє наших героїв отримали поранення, один воїн зазнав бойового ураження. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Повна Рада помилок

Помилятися мають право люди. Інституції не мають права на помилки. Саме тому флешмоб Слуг такий убогий. Бо так, вчитель має право на помилку. Але інституції – офіс президента чи МОН, які курували проект дистанційної освіти, – права на помилку не мають. І коли Слуги натягують сову на глобус і намагаються грандіозні провали своїх, очищених від корупції, діджитальних і невідпорно прогресивних молодих інституцій спихнути на помилки вчителів і пробити на жалість, це виглядає гидко. Прикрили свої голі жопи вчителями.

Читати далі

В вечном поиске зрады

Когда всё делается через жопу, — то я расслаблен и спокоен, потому что здесь так принято. А вот если что-то внешне разумное и правильное делается, — я тогда сразу аки сурок становлюсь столбиком и высматриваю, не летит ли где реформа, не бежит ли покращення. Просто в ходе естественного, неестественного и противоестественного отбора у украинцев закрепилась особая мутация, которая диктует им с подозрением относиться ко всему, что происходит так, как должно. Оттого украинцы в таких случаях ищут зраду с удвоенным усердием и находят её любой ценой.

Читати далі

Дистанційна освіта – цінне надбання чи непотріб?

Має бути відремонтована чи перероблена вся система підготовки уроків до випуску в ефір. Вчитель, режисер, оператор, монтажер, методист, експерт, фокус-група, яка переглядає “сирі” лекції, мають працювати як команда. Тож, що? Критикам пропонували долучитися до розробки і контролю якості уроків? Тримайте прізвища. Чому при задумі онлайн-уроків організатори не звернулися до цих людей, більшість з яких викладають багато років, мають достатній рівень компетентності, аби не верзти маячню на камеру, і банально ніколи б не відмовили принаймні в контролі якості продукту?

Читати далі

Судьи и Банки (видео)

“Суды по Суркисам”. Что там вообще происходит? Заваривайте кофеек, это лонгрид. Сегодня, совсем скоро стартанет новый суд по Суркисам в Киевском апелляционном суде. Опять, В КАРАНТИН, мы придем под суд. Потому что мы не хотим, чтобы во время кризиса, когда у нас ВООБЩЕ НЕТ ДЕНЕГ, Суркисам отвалили 7 млрд грн. Это наши с вами деньги! Но наша история начинается задолго до этого…

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 15.04.2020

Станом на 9:00 15 квітня в Україні 3764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки. Серед померлих осіб 7 медичних працівників. Середня тривалість від початку появи симптомів захворювання до настання смерті склала 12 діб. Станом на 14 квітня радіаційний фон у місті Києві та Київській, Житомирській областях після пожежі у зоні відчуження ЧАЕС складає 0,11 мікрорентген на годину, що є в межах норми.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 15.04.2020 р.

На 07:00 15 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 23 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них 1 людина одужала та 1 летальний. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 307 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчі 3 доби – 47 осіб. За добу підтверджено 4 нові випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19: у Житомирському, Одеському, Вінницькому та Хмельницькому гарнізонах.

Читати далі