Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 15.04.2020

В Україні зафіксовано 3764 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 15 квітня в Україні 3764 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

Вінницька область — 241 випадок;
Волинська область — 100 випадків;
Дніпропетровська область — 74 випадки;
Донецька область — 12 випадків;
Житомирська область — 130 випадків;
Закарпатська область — 110 випадків;
Запорізька область — 99 випадків;
Івано-Франківська область — 356 випадків;
Кіровоградська область — 192 випадки;
м. Київ — 612 випадків;
Київська область — 230 випадків;
Львівська область — 152 випадки;
Луганська область — 4 випадки;
Миколаївська область — 14 випадків;
Одеська область — 70 випадків;
Полтавська область — 27 випадків;
Рівненська область — 173 випадки;
Сумська область — 77 випадків;
Тернопільська область — 287 випадків;
Харківська область — 25 випадків;
Херсонська область — 41 випадок;
Хмельницька область — 34 випадки;
Чернівецька область — 589 випадків;
Черкаська область — 105 випадків;
Чернігівська область — 10 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 15 квітня 2020 року до Центру надійшло 1213 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 13187 повідомлень про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Внаслідок ускладнень, спричинених COVID-19, померло 98 людей, 79% з яких мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, захворювання нирок, легень та ожиріння

Загалом частка хвороб складала (одна або кілька):

🔷серцево-судинні – 74%
🔷поєднані захворювання – 29%
🔷цукровий діабет – 22%
🔷захворювання легень – 9%
🔷новоутворення – 8%
🔷захворювання нирок – 7%

Наразі показник летальності складає 2,9%.

Вісім осіб з числа померлих мали в анамнезі поїздки за кордон протягом останніх 14 діб до появи клінічних симптомів та лише в одному випадку було встановлено тісний контакт із підтвердженим випадком COVID-19. Серед померлих осіб 7 медичних працівників.

Середня тривалість від початку появи симптомів захворювання до настання смерті склала 12 діб. Всі пацієнти з числа померлих мали позитивний результат лабораторного дослідження методом ПЛР.

Джерело

 

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Джерело

 

Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 15 квітня

15 квітня в Україні зафіксовано найбільшу кількість захворювань на COVID-19 за добу – 392 нові випадки. Це антирекорд для держави. Тому говорити про скасування карантину ще рано, а Христове Воскресіння краще відсвяткувати вдома.

Приріст підтверджених випадків COVID-19 за цю добу у порівнянні з минулою становить 11,2%.

Влада забезпечила телевізійні та онлайн-трансляції церковних служінь на честь Великодня для безпечного святкування вдома.

Україні вдалось залучити 135 млн дол. від Світового банку, 35 млн дол. з них підуть на боротьбу з COVID-19 (20 млн дол. на закупівлю медичного обладнання та 15 млн дол. на додаткове фінансування медичних закладів).

Станом на 14 квітня радіаційний фон у місті Києві та Київській, Житомирській областях після пожежі у зоні відчуження ЧАЕС складає 0,11 мікрорентген на годину, що є в межах норми. Але людям з хронічними захворюваннями легень або серцево-судинними захворюваннями рекомендовано не виходити на вулицю зранку, коли концентрація небезпечних часток найбільша, а також робити вологе прибирання та пити більше води.

Наразі в Україні є близько 200 тисяч ПЛР-тестів, їхні запаси постійно поповнюються. Україна закуповує їх у Китаї та Південній Кореї, а також виробляє власні ПЛР-тести.

В Україні нині є 2 тисячі апаратів ШВЛ у 242 лікарнях першої хвилі та закуповуються додаткові. Є домовленість з Європейським інвестиційним банком щодо використання кредитних коштів для закупівлі 838 апаратів ШВЛ. Планується українське виробництво апаратів ШВЛ.

Джерело

 

Радіаційний фон на території Київщини, Житомирщини та Києва не перевищує норми

З 3 квітня у зоні відчуження ЧАЕС триває пожежа.

З 3 квітня і станом на сьогодні радіаційний фон на території Київської, Житомирської областей та Києва не перевищує показників, встановлених Нормами радіаційної безпеки України.

Показники радіаційного фону в Києві за даними ДСНС станом на ранок 14 квітня 0.011 мР/год.

Фахівці Центру громадського здоров’я України відслідковують та досліджують ситуацію спільно із Державним науково-технічним центром ядерної та радіаційної безпеки.

Унаслідок пожежі відбувається постійне забруднення атмосферного повітря продуктами горіння: твердими частинками, сполуками вуглецю, азоту, сірки тощо, що може спричинити погіршення стану здоров’я людей із хронічними захворюваннями легень, серцево-судинної системи та ускладнювати перебіг інфекційних захворювань, що супроводжуються ураженням дихальної системи.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада України прийняла законопроєкт №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу)», згідно із яким:

🔶штраф за знищення або пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення становить до 153 тисяч гривень;

🔶за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено штраф для громадян до 4,5 тисяч гривень і для посадових осіб він становить до 15 тисяч гривень. Якщо це призвело до лісової пожежі або поширення її на значній площі, штраф буде до 15 тисяч гривень для громадян та від 10,7 тисяч до 18 тисяч гривень для посадових осіб;

🔶за випалювання стерні, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах передбачено штраф до 6 тисяч гривень для громадян та до 21 тисяч гривень для посадових осіб;

🔶за ті ж дії у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду буде стягуватися штраф до 12 тисяч гривень.

Джерело

Усього глобально
Останнє оновлення:
Випадки

Смертей

Одужало

Хворих

Випадків сьогодні

Смертей сьогодні

Критично

Підтвердженні країни


Сортувати за підтвердженими числами.

Країна чи регіонВипадкиСмертейОдужало


Автор