Вони повертаються… (відео)

Ігор Артюшенко

Про ймовірність цих подій ми попереджали рік тому під час президентських виборів. На жаль, нас не почули.

Країна зробила неправильний вибір, і тепер ми спостерігаємо реванш в усіх сферах.
І в слідчих органах, і в прокуратурі, і в ДБР, і в Міністерстві охорони здоров’я.

У часи Богатирьової “відкати” у медичній сфері складали від 20 до 40 відсотків. І всі про це чудово знають! І чиновники, і головні лікарі, і прокурори!

В часи, коли Міністерством керувала Уляна Супрун, за межі цієї структури були витіснені фармацевтичні лобісти та їх захисники – різні вкрай поважні професори, тричі академіки та інші заслужені корупціонери. В тому числі корупційна структура Богатирьової та її сина, які виготовляли препарати “пустишки” з крейди та реалізовували їх на бюджетних закупівлях.

Революцією у медичній сфері стало прийняття у 2016 році закону про те, що закупівлі медикаментів повинні відбуватися через міжнародні організації. В результаті, на ряд препаратів значно знизилася ціна.

Сьогодні ми знову опинилися у 2012 році. І на здоров’ї українців знову наживаються всі ті, кого прибрали з міністерства в часи Уляни Супрун.

Під час епідемії коронавірусу це стало чудовою “годівницею”. Ми всі бачимо відео, як з Міністерства охорони здоров’я вивозять засоби захисту, а лікарні досі забезпечуються волонтерами та благодійними фондами. В тому числі Фондом Петра Порошенка.

Відкритими залишаються питання до НАБУ та САП. Чому вони не реагують відповідним чином на журналістські розслідування?
Відкритими залишаються питання до Зеленського. Чому досі немає публічного звернення і вимоги до правоохоронних органів розслідувати факти корупції, про які йшлося у програмі “Схеми”?
Відкритим залишається питання до лікарів та фахівців у медичній сфері. Чому вони бачать те, що відбувається, і мовчать?