Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 22:00 02.04.2020

Станом на 22:00 2 квітня в Україні 897 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 22 летальні випадки від COVID-19. Загалом 19 людей вже одужали. 85% людей, що померли від COVID-19, мали вік старше 50-ти років. Майже всі померлі мали важкі серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, новоутворення, хвороби нирок та легень.

Читати далі

COVID-2019. Статистика станом на 03:00 02 квітня 2020 р.

Сьогодні вже друге квітня, і мільйон хворих набіжіть, поки я буду писати цей пост. А поки що статистика за вчора. Нарешті всі показники по Італії пішли на спад, з чим ми італійців і вітаємо. А ось Іспанія, Німеччина та Франція ще залишаються на гребні хвилі. США продовжують набирати оберти. Геометрично продовжує зростати кількість хворих, смертність також росте.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 17:00 02.04.2020 р.

Станом на 17:00 2 квітня в Збройних Силах України зареєстровано ще 1 випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Так у одного з військовослужбовців Київського гарнізону, який з 23 березня знаходився на самоізоляції у зв’язку з контактом з хворою особою, 30.03.2020 року було взято зразки для дослідження, за результатами якого підтверджено захворювання на COVID-19. Наразі стан здоров’я військовослужбовця задовільний. Він проходить лікування в домашніх умовах під наглядом медичної служби.

Читати далі

Год после выборов, или Страна Зеленского. Малый бизнес

Год после выборов, перед которыми встречи с избирателями проводили. И с малым бизнесом тоже. Многие очаровались, ведь столько всего обещано, с шутками и в дружеской непринуждённой атмосфере. Всё так воздушно и солнечно. Не то что со старыми монстрами из прошлого. Там всё сложно. А тут легко. И что же малый бизнес сегодня? Как себя чувствует? Развивается, небось, сумасшедшими темпами… А нет. Наоборот. Малый бизнес в Украине теряет перспективу развития.

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 02.04.2020 (фото, звіти ОБСЄ, мапа)

02 квітня 2020 р. збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. 01 квітня збройні формування РФ 15 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів троє військових зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. За підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за минулий місяць склали: загиблі – 51 окупант; поранені та травмовані – 113 окупантів. Також військовослужбовці Об’єднаних сил знищили десять одиниць техніки противника.

Читати далі

Не треба порівнювати історію про Гладковського з історією про Єрмака

Як не дивно, Зеля якраз і реалізовує всі ті страхи і страшилки, які закидали Пороху. І про Мінську зраду, і про патріотів в тюрмах, і про таємні договорняки з х*йлом, і про зубожіння, і про розвал економіки, і про владу олігархів, і про корупцію, і про мародерство і про багато іншого. Тож не дивно, що страшилка про свинарчуків знайшла своє втілення якраз тут, в тому вигляді в якому страшили суспільство.

Читати далі

Пусть рвут друг друга в клочья

В политтусне нет секретов, есть то, о чем не принято говорить вслух. И есть секретные папки для давления и политического шантажа. Так и в этот раз, все обо всем знали. При этом молчали. И никаких тебе расследований. А теперь вдруг в нужное время в нужном месте на середину ратушной площади выпрыгивает весь из себя честный Гео Лерос и с криком «не могу молчать!» потрясает папкой с компроматом. Никаких сомнений, что эту папку Леросу в руки вложили, еще и пинка под зад дали для ускорения и приобретения нужного негодующего выражения лица.

Читати далі

Як закон «про дерибан» став законом «про ринок»

Цікаво, а що ж саме з основних положень нового закону про ринок землі викликало таку бурхливу, аж до істеричної, реакцію противників закону в обличчі фракцій нових/старих/вічних образів і вічно молодої спеціаліста по боротьбі з пандеміями, повенями і Чорноморським Флотом?..

Читати далі

Награда нашла героя

В сериале Зеленский решил вопрос с МВФ золотыми зубами украинцев. Проблему с МВФ Зеленскому решать пришлось в реальной жизни. Интересно, сколько зрителей его сериала, узнавшие от Зеленского-Голобородько о «плохом МВФ», презрительно выключили телевизор во время позавчерашних вечерних новостей, когда он, чуть не плача, умолял депутатов голосовать за требуемые МВФ законы?..

Читати далі

Переобувание как профессия

Как вы афигенно переобулись, Алексей! Вы поливали грязью прошлую власть (которая как раз выдавила Коломойского), вы осыпали комплиментами Зеленского и его команду (того же Ермака, ага), вы были частью реванша олигархов. Патриот хренов…

Читати далі

Пафос на хліб не намажеш

Це сталося – в “УЗеленського”™ заговорили про створення “координаційної ради з продовольчої безпеки”. Любов до гучних назв від “нових ліц” ми вже рік як спостерігаємо, але от результати їхніх пафосних ініціатив не можуть не турбувати, тому і в цьому випадку точно не обійдеться без подвоху. Список можна перелічувати до ранку: від “міністерств щастя” до “єдинорогів” та “інвесторів з Оману”, але поєднує їх одне – повний нуль в реалізації, якщо не нанесення реальної шкоди. Ці люди нездатні керувати державою.

Читати далі

Де тести, Вова?!

Невідкладно і масово треба тестувати військових і медиків – хто нас захищатиме, якщо вони зляжуть? А ось Президенту, урядовцям і монокоаліції можна й почекати з тестами і лікарнями: ще невідомо, що краще: коли вони є чи їх нема. Другий місяць «боротьби влади» з пандемією: ні масок, ні захисних костюмів, ні дезінфекторів (при 40! наявних спиртових заводах!), ні реальної допомоги медикам з боку держави, економіка продовжує стрімке падіння.

Читати далі

Краще, ніж нічого

У понеділок, нарешті, був прийнятий багатостраждальний закон про ринок землі. Фінальний документ має дуже мало спільного з проєктом №2760, який півроку тому подавав Кабмін, і який ми підтримували усіма силами. Що ж, давайте розбиратись, що прийняла Верховна Рада, і які це матиме наслідки. За що проголосували депутати?

Читати далі

Китай скрывал масштабы эпидемии

Не может в Испании быть больных больше чем в Китае. Но истории про то, что не будут закрывать Лондон, про пение с балконов, про общий иммунитет и про ВОЗ, которая врет, чтобы создать запасы масок врачам, – это уже Китаю не пришьешь. Короче, или настоящий карантин или 2 недели спустя и экономика пострадала, и вспышка.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 02.04.2020 р.

На 07:00 2 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 1 випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 140 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчі 3 доби – 72 особи.

Читати далі

Зміни до Земельного кодексу не приведуть до розпродажу української землі

Коаліція «За дефолт» взялася спекулювати на страхах і недовірі людей. Вони роблять вигляд, що в змінах до Земельного кодексу і пов’язаному законодавстві нічого не змінилось, і розповідають людям жахи, сіють страх і ненависть. Натомість насправді проект змінився докорінно. Влада вимушено погодилась з вимогами Порошенка – і всі шкідливі чи потенційно небезпечні положення з земельного проекту були зняті.

Читати далі