Білому Дому варто дещо нагадати

Спільна заява Трампа і Путіна. Вони зробили перерву на боротьбу з коронавірусом на відзначення річниці зустрічі союзників на Ельбі. І раптом читаємо: «Дух Ельби» – це приклад того, як наші країни можуть забути про розбіжності, встановити довіру та співпрацювати заради гідної мети». Я би ще нагадав про інші «духи», коли політична амнезія та співпраця Росії та США заради «гідної мети» призводила до неприємностей Україні, а також той факт, що з американцями на Ельбі 75 років тому зустрілося чимало українців.

Читати далі

Не коронавирусом единым

Если кто забыл, то мы живем в мире пандемии холеры. Если кто не верит, может сходить на сайт ВОЗ и прочитать лично – текущая пандемия называется седьмая. В 91 году была вспышка в США и первом мире, при нашей жизни. Локализована и косит народ в Замбии и Зимбабве – когда 6 тысяч в год, а когда и по 140 тысяч. Но мы научились жить с ней. А еще лет сто назад уговорить человека тратить скромный бюджет на мыло для рук, а не для стирки, было подвигом вне городов.

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 26.04.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

26 квітня 2020 р. збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було. 25 квітня збройні формування РФ 16 разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення. За даними розвідки, вчора наші підрозділи, що вели оборонні дії, знищили чотирьох окупантів та ще п’ятьох поранили.

Читати далі

Саакашвили – это капитуляция Зеленского

Появление Саакашвили в кабмине означает: ребята, мы не справились. У нас ничего не получилось. Велика страна, а реформаторов нету. Вот все, кого мы привели во власть и в парламент, — все бездари и ничего не умеют. Вот теперь мы приглашаем человека, который нас всех спасёт, хотя это и не точно. Президент страны расписывается в собственной беспомощности и зовёт на помощь бывшего президента Грузии? Серьёзно? Зачем? Что, совсем не осталось надежд никаких справиться самому?

Читати далі

Пособие для конспирологов

Я люблю историю. Я читаю много по истории. Был всякий блуд. Земельная женская армия в Британии с репой. Призыв женщин в США на заводе танки крутить совкам. Субботники и воскресники. Лагеря и Гулаги. Но до этой весны не было времени, чтобы платили Васе на матрасе 1000 долларов, чтобы он в парки не мог ходить.

Читати далі

34 роки тому світ дізнався слово «Чорнобиль»

Чорнобильська катастрофа показала людству, що буває, якщо ігнорувати правду, і нагадала, що жертвами злочинної бездіяльності можемо стати не лише ми самі, а й наші діти, наступні покоління. Сьогодні ми не тільки вшановуємо пам’ять загиблих у тій страшній трагедії, а й вклоняємося людям, які ціною свого життя та здоров’я захистили Україну і світ від ядерної катастрофи. Усім, кого нема з нами, – вічна пам’ять. Усім, хто поряд, – доброго здоров’я, миру і благополуччя.

Читати далі

Заява Морської експертної платформи щодо політичного переслідування керівництва військових моряків України

Звинувачення адмірала Воронченка у державній зраді на основі подій, що відбулися в Керченській протоці та Чорному морі в листопаді 2018 року, а саме — захопленні російськими силовиками кораблів ВМС України в водах Чорного моря після їх невдалої спроби пройти Керченську протоку, може висувати лише влада, яка ставить під сумнів законне право України на вільний прохід власними морськими акваторіями. В світі є лише одна країна, яка офіційно про це заявляє — це Російська Федерація. Ця справа ставить під питання законність опору агресору взагалі та руйнує правову позицію України в міжнародних арбітражах проти Російської Федерації. За таких умов цілком очевидно, чиї інтереси обслуговують ті, хто реалізує сценарій політичного переслідування українського адмірала.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 26.04.2020

Станом на 9:00 26 квітня в Україні 8617 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 209 летальних, 840 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 492 нові випадки, з них 41 у дітей та 101 у медпрацівників. Усього інфікованих медиків – 1666. Госпіталізовано за добу 123 людини. Зафіксовано 8 летальних випадків. Одужали 58 пацієнтів, серед них 5 дітей.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 26.04.2020 р.

На 07:00 26 квітня в Збройних Силах України обліковано 38 хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Також за період пандемії одужали 18 осіб та 2 летальних випадки. За минулу добу зареєстровано 1 новий випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Хворий перебуває у Чернівецькому військовому госпіталі. Стан здоров’я пацієнта задовільний, симптоми захворювання відсутні.

Читати далі

Як Зеленський вбиває мотивацію військових /Про агентів КДБ; Легалізацію КНЗ | М. Забродський |Є Сенс

У новому випуску Є СЕНС – розмова з генерал-лейтенантом, екскомандувачем десантно-штурмових військ і чинним депутатом від “Європейської Солідарності” – Михайлом Забродським.

Читати далі

В’ятрович примусив СБУ почати розслідування державної зради Єрмака

Володимир В’ятрович через суд примусив СБУ почати розслідування проти голови Офісу президента Андрія Єрмака та представника Києва в контактній групі по Донбасу, екс-президента Леоніда Кучми про держзраду.

Читати далі