80 млн гривень Roshen вже витратив на боротьбу з пандемією COVID-19

З них: 10 млн гривень  – закупка та доставка пересувних рентген-апаратів; 60,2  млн гривень – закупка стерильних захисних костюмів для медпрацівників; 0, 85 млн грн – захисні окуляри для медперсоналу; 0,77  млн грн – маски медичні одноразові; 0,79 млн грн – захисні засоби для військовослужбовців; 5,625 млн грн – продуктові набори для літніх людей. Близько одного  мільйона гривень Корпорація витратила на захисні засоби для співробітників. Усі працівники українських фабрик старші 55 років (це 7% співробітників) переведені на оплачуваний карантин.

Читати далі

«Зеленський піде» – Корбан

Бізнесмен, екс-заступник голови ДніпроОДА, а нині голова штабу по боротьбі з коронавірусом у Дніпрі, Геннадій Корбан зробив феєричну заяву. Корбан заявив, що за рік президент Зеленський може піти у відставку за власним бажанням. Дослівно (і мовою оригіналу) це звучало так: «Мне кажется, еще годик, и он скажет: “извините”. Бывает такое – не справился». Це дивовижна заява. Почувши це, я не повірив власним вухам. Аби Корбан… Та заявив таке!.

Читати далі

Річниця дебатів: час відповідати, Зеленський (відео)

Швидкоплинний “тріумф” Зеленського, який з папірця бив під дих методичками звинувачень, обернувся провалом на всіх напрямках, і немає жодного з тих питань від “простих людєй із інтернета”, на яке б “новоє ліцо” дало відповідь. Навпаки – зганьбилося, посилило проблеми та знищило здобутки. Тільки тепер є одна відмінність – нема кого призначити винним, “давать 24 часа” та нарвано кидати виклики, а жалюгідно “дебатувати” доводиться хіба що перед лукавим Шустером чи в недолугих відеокліпах. Така ціна перемоги на брехні.

Читати далі

Великоднє

Ні, не про паску, яйця і не про гіфки з привітаннями. Про християнські цінності. Звертаюся до тих, хто досі, через рік, живе в поділеній державі, де є “73%” і є “25%”. Сьогодні й надалі знайдіть в собі сили вийти за рамки цих світів. Зараз треба перемогти та зберегти країну. Тому не треба протиставляти себе більшості, якої немає, бо так не переможеш. Деструктив, агресія (навіть якщо вона має причини і вона правильна) не приведуть ні до перемоги, ні до побудови сильної України. А ви ж цього хочете? Чи хочете бути правим, і це вище всього на світі?

Читати далі

Через две недели нас ждет вспышка эпидемии (фото)

Полтора месяца карантина разной степени жесткости. Последние три недели фактически полный локаут крупных городов. Лишение людей возможности заработка и нормальной жизни. Не хочу даже расписывать последствия для бизнеса и бюджета, они чудовищные. И чтобы что? Чтобы 130 тысяч дебилов собрались на культурно-развлекательное мероприятие с грубым нарушением всех мыслимых санитарных норм? И чтобы государство, в первую очередь в лице МВД, которое доблестно отлавливает бегунов в парках и силами чуть ли не взвода пловца в Днепре, посмотрело на все это и сказало “ну а мы что можем сделать”?

Читати далі

Фонд Порошенка продовжує передавати лікарням по всій країні відремонтовані апарати ШВЛ (фото)

Три апарати штучної вентиляції легень отримали у КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання». У Вінниці представники Фонду Порошенка передали Вінницькій центральній районній клінічній лікарні апарат штучної вентиляції легень. Апарати ШВЛ, відремонтовані коштом Фонду Порошенка, до Бердянська та Вінниці доставили партійці «Європейської Солідарності». Також Фонд надає українським медикам засоби захисту – маски, окуляри, захисні костюми. Як повідомляють в «Європейській Солідарності», допомога надаватиметься і надалі.

Читати далі

Великоднє привітання родини Порошенків (фото, відео)

«Будьмо впевнені – все незабаром зміниться на краще, життя повернеться у нормальне русло. Не забуваймо, що зневіра – то гріх. Крізь товщу тисячоліть Воскресіння Христове переконує нас – життя все одно переможе. Вже не раз українці демонстрували, як вміють єднатися у важкі часи. Ми стаємо як одна родина і йдемо пліч-о-пліч на допомогу один одному. Тому сьогодні ми приготували Великодні гостинці для наших поранених воїнів. Давайте вірити – рани загояться, коронавірус відступить, все лихе минеться, і наша Україна й далі буде сильною, здоровою і прекрасною. Христос воскрес! Воістину воскрес!»

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 19.04.2020 (фото, звіти ОБСЄ, мапа)

19 квітня 2020 р. російсько-окупаційні війська, не зважаючи на світле свято Воскресіння Христового, один раз порушили режим припинення вогню. Втрат серед українських військовослужбовців немає. 18 квітня збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню. Вчора внаслідок ворожих обстрілів троє наших героїв зазнали поранень. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано. Фоторепортаж «Великдень на передовій».

Читати далі

Цікавий рік (відео)

Рік, що демонструє усім – від бідноти до олігархів, від білих комірців до зварювальника на комбінаті, від політика до громадського активіста – іншої країни у нас немає. Тупі суспільства, не здатні створювати та фінансувати інституції, від яких залежить безпека – фізична, екологічна, медична тощо, мають звільнити простір для більш розумних спільнот. 2020-й ніби каже нам: а нумо подивіться, як Ваше суспільство жило всі ці роки – з думкою про майбутнє чи про те, як за першої ліпшої нагоди звалити у власну віллу в Іспанії?

Читати далі

Обзор дезинформации пропагандистских СМИ – 19.04.2020

Регулярный обзор дезинформации с примерами прокремлевской пропаганды, распространенной в европейских странах. Тема выпуска: «Антипрививочное движение и прокремлевский оппортунизм».

Читати далі

Державницький шлях

Державницький шлях, єдино правильний, йдучи яким можна зберегти і розвинути державу, дуже вузький. Це стежка, по обидва боки якої – урвища. І відхилення від цієї стежки – це руйнація держави або критичне її ослаблення. З одного боку цієї стежки капітулянтство. З іншої – дурний радикалізм, спричинений неправильною оцінкою обставин, сил держави чи власних сил. Таким чином, політичний лідер чи політична сила, які опиняються на чолі держави і мають намір державу зберегти та розвинути, мають рухатись саме цим серединним, державницьким шляхом. Лідер-державник просто змушений приймати правильні, серединні рішення між Сциллою капітулянтства та Харібдою дурного радикалізму.

Читати далі

Свято надії

Через акт Воскресіння Християнство дало людям надію. Надію на те, що нічого не завершується назавжди. Кінець чогось – це завжди початок чогось. Коли Христос загинув на хресті під глузи й знущання натовпу, для його учнів і послідовників це була катастрофа світогляду і переконань. Але Христос воскрес – і вчорашнє лихо обернулося на щасливе майбутнє. Великдень. День нагадування – старе уходить для того, аби породити нове. Нічого не завершується назавжди. Все ще попереду. Як не забути про це? Вірити. Хоча б у себе і свої сили, якщо не в Господа.

Читати далі