В США сенатская комиссия начинает расследование действий Китая и ВОЗ

За нашим локальным дурдомом (благо новостей через край) у нас проходит практически незамеченным очень важное движение в США. А оно может иметь крайне серьезные многолетние последствия для всей мировой экономики. Я говорю о расследовании США в отношении Китая и ВОЗ. Краткое изложение событий.

Читати далі

«Не дайте нас предать» (фото, відео)

Сутки с Александром Погребиським и Глебом Бабичем провели там, где привычно. Всё привычно до интонаций. Буржуйка в тесной комнате может долго рассказывать о боях в Дебальцево. Наслышалась историй вперемешку с матюками. Армия стоит. Вцепившись зубами в ту самую красную линию ВОПов. Ничего-то и и не просит особо, кроме одного… «Парни, передайте там, что за Украину мы любого смешаем с говном! Только одна просьба… Не дайте нас предать. Вы же понимаете… Какая-то хрень не здоровая появилась… Всё чаще оглядываемся назад. Как бы в спину не ударили!»

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 18.04.2020 (звіти ОБСЄ, мапа)

18 квітня 2020 р. збройні формування РФ тричі відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Внаслідок злочинних дій російських окупантів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення. 17 квітня збройні формування РФ п’ять разів порушили режим припинення вогню. Вчора втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було. За даними розвідки, вчора наші підрозділи, що вели оборонні дії, поранили щонайменше двох російських найманців. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

Що найбільше вбивали в українському суспільстві всі останні 30 років?

Найбільше від знецінення чиннику “професіоналізм і компетентність” постраждала вся сфера державного управління, де цінність цього чиннику і цих якостей управлінця фактично знівельована до нуля. А замість них на вершину у список здібностей управлінця винесли здібності “рішати”, відбирати і ділитися. Навіть в час великої небезпеки, коли доля країни критично залежить від професіоналізму/компетентності чиновників – нарід в більшості випадків вибирає – і буде вибирати – відвертих нікчем, горлопанів і аферистів.

Читати далі

«Кого Бог покарати хоче, в того розум забирає»

В Україні діє секта фанатиків-фундаменталістів, що наражає на небезпеку нас усіх. Навіть включно з собою самими. Нас від неї береже небо, але краще було б берегтися й самим. Хворіють усі ті, що розповідали, що це все брехня, що треба приходити та обійматися, що немає жодних загроз. Хворіють ті, що підставили тисячі бабусь, що їм довіряли, під страшну хворобу. І саме цього разу їм нема, кого звинуватити. Ані бандерівців, ані розкольників, ані Держдеп США. Самі, все самі. Навіть у порушення рекомендацій Москви. Себе і інших підставили. Тут би визнати помилку, закликати не приходити, попросити прощення хоча б у Бога та своїх вірних. Але ні. Ці прощення просити звикли хіба що ритуально.

Читати далі

«ЄС» вимагає від Уряду та РНБО зібратися на термінові засідання щодо надзвичайної екологічної ситуації

Ми обурені безпорадністю і бездіяльністю влади, яка неодноразово заявляла, що пожежі у зоні відчуження ліквідовані, але при цьому у Києві стоїть густий дим, а жителі скаржаться на запах гару, який відчувають у всіх куточках столиці та області. Таке враження, що влада приклалася до кисневих подушок і дихає іншим повітрям, ніж звичайні люди. Ми вимагаємо від влади своєчасних та професійних дій. Кожен день і навіть година зволікання – це втрачені здоров’я і навіть життя людей.

Читати далі

Виживемо чи вчадіємо?

Президент має не тікати в Закарпаття і не барахтатися у теплих ваннах Шустера, а займатися прямим конституційним обов’язком – безпекою країни. Скликати РНБО, посилювати антидиверсійні заходи. Бо сценарій, який хочуть втілити палії, явно не потрібен особисто Зеленському, про Україну вже навіть мова не йде. Дестабілізація України в умовах локдауну цивілізованого світу відчиняє вікно можливостей для російського агресора і п’ятої колони. Але президентом в настільки складний час, на жаль, працює абсолютно неготовий для цієї посади аматор.

Читати далі

Постояти збоку не вийде

Вечірня стрічка обурюється, як моральний урод, що угробив країну, пропонує спершу вижити, а потім розрулювати… якось. Панове-достойники, а що, хто що нового почув? Обговорення – слова. Дія де? У кожного, хто бачить покинутих напризволяще підприємців, медиків, палаючі ліси, країну в цілому, просто зараз є цілком очевидний алгоритм дій.

Читати далі

Найстрашніший ворог України – кугут

В тисячах міст, селищ та сел, поки батьки на заробітках, або просто заклопотані, зростають нові кугути, виховані Шарієм, вКонтактом, російським репом та Наталкою Мосейчук. Саме тому я щиро зневажаю Зеленського, до речі. Бо він зробив ставку на кугутів. Він десятиріччями виховував їх своєю лайнотворчістю, а потім вони зробили його головним кугутом на сідалі. Саме у тому, що він переконав кугутів донести сраку до дільниць та проголосувати по приколу, – секрет його тріумфу (і в першу чергу не над Порошенко, а над Тимошенко). Перший крок до перемоги над кугутом – не бути ним.

Читати далі

Гадання на головешках

Якщо погода через три тижні не зміниться кардинально (не підуть рясні затяжні холодні дощі), то в середині травня місто Житомир чекає не лише масова загибель людей через коронавірус, а й критичний дефіцит води. А якщо це продовжиться ще на 2-3 місяці, то води просто не буде взагалі. Раніше погода не зміниться, гарантовано. Дрібний дощик (1,5-4,5 мм) раз на тиждень – це максимум, що ми можемо отримати. Скільки це продовжуватиметься? Якщо ви про посуху із усіма наслідками (піщані бурі, криза с/г виробництва, пожежі, гострий дефіцит питної води…), то від 3 тижнів до 1470 ± 500 років.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 18.04.2020

Станом на 9:00 18 квітня в Україні 5106 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 133 летальні, 275 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 444 нові випадки, серед них 12 нових випадків серед дітей та 99 – серед медичних працівників. За добу одужало 29 осіб (з них 1 дитина та 4 медичні працівники), померло 8 осіб.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 18.04.2020 р.

На 07:00 18 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 29 випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з них 2 людини одужали та 2 летальних випадки. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 294 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих 5 діб – 86 осіб. За минулу добу нових випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 не зареєстровано.

Читати далі