Почему я так много пишу про пандемию

Это интересно – первый глобальный карантин в истории, первый после провала второй волны глобализации перед Первой мировой, одновременное поражение всех цепочек вне производства еды. Само по себе этого уже достаточно. В Украине нет избирательной кампании, даже на муниципальные выборы, а просто монотонно месяцами лить воду на тему “какая ты сегодня бубочка” – занятие для меня бессмысленное и беспощадное. Как и готовить поляну Бойко и бабе Юле. Сама приготовится. Большинству украинцев похрен на себя и своих детей…

Читати далі

Отъем денег у государства на прокорм веселой шоблы

Никогда особо не интересовалась ярким мужчиной по фамилии Криклий, пока не напоролась на интервью, в котором министр инфраструктуры выразил желание отжать шматок денег, которые Нафтогаз выиграл в результате арбитража у Газпрома. Смеялась, конечно, не ну а шо. Это как кто-то выиграл в лотерею крупную сумму, и тут же сразу набегает куча заклопотаних родичів разной степени дальности с намерением поживиться, в долг попросить на опохмел или просто так на новые туфли и трактор.

Читати далі

Саакашвілі та рейтинги Зе

Я свідомо майже не реагував на історію з можливим призначенням Саакашвілі – не моя тема. Я на українських шоуменах знаюся кепсько – куди вже там грузинські? Та позаяк тема не стихає і багатьох читачів явно хвилює, висловлю свою думку.

Читати далі

Що ж їм усім дурні гроші так кишені тиснуть, а?

Генпрокурор Ірина Венедіктова проживає на Круглоуніверситетській, в одному з найбільш престижних будинків Києва. Це тихий центр у кроковій доступності від Офісу Президента. Чому вони всі на квартирах сипляться. Ну приїхала ти у Київ місяць тому, ну поживи у рамках зарплати, ну потерпи до осені. Кишнуть тебе з посади, тоді й купуй свою нерухомість, хоч усі Липки. Ну візьми в оренду особнячок трохи лівіше, біля Ботсаду, тебе ж там ніхто не знайде. Чи біля твоєї ж прокуратури у тихих двориках, тим більше, школи закриті, там зараз тихо як у танку.

Читати далі

Высшее руководство армии, назначенное Зеленским, воевать не собирается

Для новых Министерства обороны и Генерального штаба война закончилась. Настало время бюрократов и чиновников в погонах. Война ничто – порядок все. Причем порядок довоенный. И обострений в их головах уже не будет. Закончившаяся война и наступивший мир в головах Зеленского и Хомчака будут прерваны артиллерией противника. Так было. Каждый раз, когда Россия обещала другое. И так будет. И наша задача поддержать и сохранить ту армию, которая воюет иногда даже партизанскими методами и которая будет воевать.

Читати далі

Як насправді виглядає «враґ нє в Крємлє»

Арахамія – це такий ідейний наступник Єгора Соболєва, ніби з виду і дурачок, а насправді підготовлений та цинічний ворог. Абсолютно всі його заяви та тези добре прораховані, він знає, як пускати антидержавну отруту під чуби недалекого обивателя, і робить це методично та грамотно.

Читати далі

Проміжні висновки ТСК Ради по надзвичайним ситуаціям на військових складах ЗС України

Документ, який зараз жваво обговорюється в мережах та інших ЗМІ, є лише проміжним звітом ТСК, який комісія зобов’язана подавати після шістьох місяців роботи. Зазначений документ – не висновки, не вирок, не істина в останній інстанції та не крапка в справі про причини вибухів. Це бачення комісії поки ще окремих питань, які розглядалися протягом вказаного періоду. А розглядати комісії було чого. Виявляється, що версій подій, наприклад, на 65 арсеналі і досі існує дві! І різниця в них, не в відсотковому складі, наприклад, вибухової речовини, а в принципових речах.

Читати далі

Mission Possible! (фото, видео)

В Сеуле на борт самолета загрузили 42,5 тысячи стерильных защитных костюмов, которые для наших медиков везут ROSHEN и Фонд Порошенко. Это реальный нереальный квест: найти на мировом рынке партию сверх-дефицитного товара, оплатить его, найти путь транспортировки, самостоятельно зафрахтовать самолет, организовать погрузку-доставку-выгрузку. Этот квест успешно пройден, самолет с первой партией очередной помощи стране уже в воздухе. Риторические вопросы о помощи нашего государства в прохождении этого квеста задавать не будем.

Читати далі

І витвір мистецтва може бути зброєю

Це – кинджал Тутанхамона. Це – унікальна пам’ятка мистецтва, історії та археології. А ще це штука, яку можна встромити в вас, щоб ви загнулись. Він добре зберігся, тож досі може виконати цю роботу. Себто це – дуже багатофункціональний артефакт. В наш час витвір мистецтва може бути не простою зброєю, а інформаційною. Наприклад, знаряддям пропаганди. Це може бути пам’ятник Леніну, може бути серпасто-молоткаста мозаїка в дусі радянського модернізму, а може бути кінострічка якась. І хтось, хто повз неї проходить, бачитиме її мистецьку цінність. Таких небагато. А хтось – більшість – пропагандистську. Дехто обидві. То от, мені муляє одна малюсюпусюненька деталька.

Читати далі

Вечірнє зведення пресцентру Об’єднаних сил 27.04.2020 (звіт ОБСЄ)

27 квітня 2020 р. збройні формування РФ 4 рази порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок злочинних дій російських окупантів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. 26 квітня збройні формування РФ 11 разів порушили режим припинення вогню. Вчора втрат внаслідок ворожих обстрілів серед українських захисників не було. Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Читати далі

«Європейська Солідарність» вимагає від Президента і монобільшості негайно ухвалити антикризові закони

Ми неодноразово наголошували на тому, що під час карантину парламент має розглядати лише питання, які стосуються безпеки і захисту України та її громадян, а також боротьби з економічною кризою. Тому цього тижня слід розглянути законопроекти щодо страхування медичних працівників, які на передньому краю боротьби проти коронавірусу, та про гарантії неповернення банків, який врятує Україну від дефолту і відкриє шлях до отримання суттєвої міжнародної фінансової допомоги на подолання пандемії та економічної кризи.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 09:00 27.04.2020

Станом на 9:00 27 квітня в Україні 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки. Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова. Світова статистика пандемії.

Читати далі

Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 27.04.2020 р.

На 07:00 27 квітня 2020 р. в Збройних Силах України обліковано 44 хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19. За період пандемії одужали 18 осіб та 2 летальних випадки. За минулу добу зареєстровано 6 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 2-є хворих перебувають у закладах охорони здоров’я (ВМКЦ Північного регіону – 2 військовослужбовця,), у Харківській області – 4-и військовослужбовця лікуються вдома під наглядом медичної служби.

Читати далі