COVID-2019. Статистика станом на 03:00 01 квітня 2020 р.

А тим часом Штати перейшли відмітку 200 тисяч, 40% яких складає Нью-Йорк. 100 тисяч вчора перейшла Італія, а сьогодні – Іспанія. Німеччині лишилось кілька днів. 1.000.000 по світу буде вже на ранок післязавтра, точнісінько до розрахунків. Кількість важких випадків та летальність росте навіть соціально-благополучних країнах.

Читати далі

Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка телеканалам «Прямий», «Еспресо» та «5 канал» (фото, відео)

Чи встоїть українська економіка, як подолати епідемію коронавірусу, чому МВФ – порятунок для України, хто винен у тому, що армія – без харчів, і чому землю не продають? Петро Порошенко, лідер Європейської солідарності розповів у великому інтерв’ю для трьох телеканалів про те, чому підставив плече чинній владі, як його фонд допомагає боротися з пандемією, як вийти з такої глибокої кризи, і який вибір зробив Зеленський.

Читати далі

Зеленский теряет контроль над парламентом

Или Зеленский соберется с силами и наведёт порядок во фракции (раз уж Арахамия, кстати, где он, на это не способен), или потеря контроля будет только усиливаться. А главнее контроля в политике, да и вообще в жизни, нет ничего. То, что не контролируешь ты, контролирует тебя. Когда ты вглядываешься в «1+1», помни, что и «1+1» вглядывается в тебя.

Читати далі

Не выходите из дома! Другой стратегии у нас для вас нет

Новый министр здравоохранения взялся за дело всерьёз, и решил прежде всего запретить гулять в парках и собираться больше двух человек — а эпидемия подождёт. Просто не выходите из дома! Просто не работайте! Просто не получайте зарплату! Просто когда вас вышвырнут из арендованной квартиры — просто надо подождать и соблюдать карантин. Просто когда вам будет нечего жрать — надейтесь, что партия ЕС пришлёт продуктовый набор. Или глодайте кору. Или просите милостыню, не собираясь больше двух. Или съешьте соседей. Но главное — не выходите из дома!

Читати далі

Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 01.04.2020 (звіт ОБСЄ, мапа)

01 квітня 2020 р. збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню. Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів зазнали поранень двоє військових зі складу Об’єднаних сил. 31 березня збройні формування РФ 14 разів порушили режим припинення вогню. Вчора під час ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще двоє зазнали поранення. Один воїн зі складу Об’єднаних сил отримав мінно-вибухову травму. 31 березня ліквідовано трьох російських окупантів, ще одного було поранено, знищено ворожу бойову машину піхоти.

Читати далі

Грім не гряне – ледачий не встане

Державна медицина всі майже 30 років працювала лише на спінальних рефлексах, як та жаба без голови, що лише смикає лапою, коли ту б’ють струмом або занурюють в кислоту. Як не міняй місцями складові – сума лишається тією ж. За той бюджет, що в нас є, держава може забезпечити або 10-20% всіх лікарень всім необхідним, або забезпечити всі лікарні на 10-20%. Обирайте – лікуватися всім безкоштовно, але на 20 відсотків, або лікуватися безкоштовно та на повну, але всього двадцяти відсоткам населення. Іншого не дано.

Читати далі

Чи був коронавірус неочікуваним?

Чи знали вчені про можливість такої пандемії? Чи вивели вірус у секретній лабораторії, щоб полегшити навантаження на пенсійні фонди країн золотого мільярду? Чи має вірус на меті обвал економіки США, Китаю, росії? Коротка відповідь – вірусу глибоко начхати на кордони, віросповідання, ф’ючерси і кількість підписників. А докладна… Читайте.

Читати далі

Порівняльний аналіз Державного бюджету-2020. Міноборони, Держспецтранспорт

Спільний проект сайту «Тверезий погляд» і команди «ЗеФакТи» – аналіз Державного бюджету України на 2020 рік.

Читати далі

Год после выборов, или Страна Зеленского. Вступление

Вот и прошёл год после первого тура президентских выборов 19-го года. Выборов, на которых внезапно все политики получили отлуп от обычного клоуна, марионетки олигарха, звезды ведущего развлекательного телеканала и сериала про президента. Стране Зеленского нет ещё года. Но разница между Украиной Порошенко и страной Зеленского огромна. И печальна. Я сейчас пройдусь по общим пунктам этой разницы, а потом остановлюсь на каждом отдельно и подробно. Всё ж историю пишем 🙂 . Может, даже для учебников.

Читати далі

Как Кремль использует пандемию в пропаганде

Пандемия коронавируса, охватившая современный мир, конечно, не могла быть проигнорирована российской пропагандой. Попробуем выделить основные цели, которых пытается добиться Кремль, спекулируя на теме пандемии.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 10:00 01.04.2020

Станом на 10:00 1 квітня в Україні 669 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 17 летальних, 10 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 120 нових випадків. Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Читати далі

Моніторинг обіцянок та заяв Володимира Зеленського. Свобода слова

«Тверезий погляд» у рамках спільного проекту з командою «ЗеФакТи» продовжує публікувати моніторинг виконання обіцянок Володимира Зеленського.

Читати далі

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 22:00 31.03.2020

Станом на 22:00 31 березня в Україні 645 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 ПЛР-дослідженням. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Загалом 10 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі. Постановою Головного державного санітарного лікаря визначено умови, за яких торговельним ринкам дозволено працювати під час поширення коронавірусної інфекції в Україні.

Читати далі