Результати роботи органів прокуратури 06.11 – 13.11.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Землі сільськогосподарського призначення та лісового фонду України залишаються в центрі уваги ділових особистостей. І якщо переважна більшість з них користується природними багатствами в межах законодавчого поля, то деякі намагаються діяти за своїми, не писаними правилами. Якраз щодо цих ділків органи прокуратури застосовують правові інструменти впливу і повертають вкрадене державі та місцевим громадам.

Тільки за минулий тиждень сторона публічного обвинувачення відстояла в судах рішення, які стосувалися земель загальною площею близько 295 га на суму понад 14,5 млн грн.  Вражає географія скоєння злочинів. Адже за справедливість в земельних відносинах боролися прокуратури Вінницької, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської та Черкаської областей.

Не менш важлива робота органів прокуратури проведена у сфері повернення законним господарям іншого майна та активів. Її загальний результат за тиждень дорівнює майже 184 млн грн. Зокрема, у судових інстанціях за принципової позиції прокуратури ухвалені рішення щодо повернення застави у дохід держави, податкової заборгованості, гідротехнічної споруди та цілісного майнового комплексу зерносховища.

За 7 останніх днів органами прокуратури зафіксовано 7 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди. Серед затриманих – військовослужбовець Збройних Сил, працівники фіскальної служби, комунальних підприємств, лікар, бізнесмен та голова сільради. Розмір хабарів коливався від 2 тис грн до 2 тис дол США.

Загалом з початку 2018 року прокуратурою обліковано 8367 корупційних злочинів. 2871 обвинувальний акт передано до суду і 612 осіб вже отримали реальне покарання.

Джерело