НБУ узгодив умови та порядок діяльності в Україні китайської міжнародної платіжної системи UnionPay International

Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. 12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України узгодив умови та порядок її діяльності в Україні.

На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay.

Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Нагадаємо, у липні під час зустрічі Голови НБУ Якова Смолія та першого заступника Голови НБУ Катерини Рожкової з Президентом міжнародної платіжної системи UnionPay International Ші Венчао сторони підтвердили спільне зацікавлення у подальшій співпраці. Зокрема було обговорено регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи Union Pay International на український ринок та аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи із Національною платіжною системою ПРОСТІР.

Тоді ж Яків Смолій висловив упевненість, що присутність UnionPay International на фінансовому ринку України прискорить торгово-економічні процеси між двома країнами.

Також прихід нової платіжної системи дасть новий поштовх для підвищення рівня якості фінансових послуг та розвитку ринку платіжних систем в Україні. Вихід провідного світового гравця вкотре підтвердить привабливість та перспективність України для інвесторів.

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Перелік усіх платіжних систем, відомості про яких внесено до Реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури, розміщено за посиланням.

Джерело