«Світовий бізнес має вийти з росії» – Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News (відео)

 

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав міжнародні компанії вийти з російського ринку. Він наголосив, що кошти, які надходять в російський бюджет, витрачаються на бомби і ракети, якими потім вбивають українців.

«Всі, хто залишився в росії, повинні розуміти, що кожен пені, витрачений в росії, повертається в Україну у вигляді бомб та крилатих ракет, у вигляді жертв та тисяч забраних життів. Цінності є значно важливішими за гроші. А тому, якщо ми не зберігатимемо єдність та солідарність з Україною по відношенню до цього божевільного маніяка путіна, війна може наступною постукати у двері будь-якої країни Європейського Союзу. А може навіть і будь-якої країни світу загалом», – застерігає Петро Порошенко.

«Саме тому весь бізнес має вийти з росії, але і цього не буде достатньо, Слід організувати блокаду російського експорту. З ембарго на російську нафту, на російський газ, російське вугілля, російську деревину та ембарго на товари машинобудування ми мали б забезпечити неймовірний, пекельний тиск на Путіна – з тим, щоб змусити його прибрати російські війська з території України. З тим, щоб зупинити вбивства українських жінок, українських дітей та людей літнього віку. З тим, щоб зупинити цю війну», – наголошує п’ятий Президент.

Джерело


Петро Порошенко

путін шантажує світ глобальною продовольчою кризою, голодом, блокуючи усі українські морські порти.

В ефірі Sky News закликав світову спільноту задіяти всі інструменти для того, щоб заблокувати російську зовнішню торгівлю, заарештувати російські торговельні судна. Та одночасно зробити все можливе, аби невідкладно розблокувати українські порти.

Розраховуємо на це із задіянням чотирьох інструментів. Шляхом можливого супроводу кораблями НАТО торговельних судів, що перевозять зерно з українських портів. Шляхом проведення спеціальних дебатів на рівні Генасамблеї ООН, де весь світ мав би висловитися проти продовольчої кризи. Шляхом організації «сухих портів» на західному кордоні України для того, щоб допомогти Україні експортувати 25 млн тонн зерна.

Також негайне постачання протиповітряної, протикорабельної зброї. Кожна повітряна ціль, кожна морська ціль, кожна берегова батарея, ракети, які будуть нападати на мирні торговельні конвої, будуть знищені українськими військовими.