З новим зе-каналом!

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Тут черговий “кінець епохи бідності” підвезли. Депутат “Слуги народу” Олексій Ковальов придбав собі “4-й канал”. А оскільки цей канал мені не чужий (бував там, знаєте, на ефірах), то не можу не зрадіти через успішного нового власника.

Ні, я не буду розповідати, що канал куплений на гроші відкатів з “Великого будівництва”, аби збільшити “медіа-пул” партії служок. Я пропоную розглянути версію, що аж цілий телеканал нардеп Ковальов придбав “за свої”.

Так, я чудово знаю, що на момент обрання до ВР Ковальов був всього лише співзасновником середньої руки агрофірми (таких багато) і ні про який медіа-бізнес геть і не мріяв. Відтоді живе він виключно на з/п нардепа, і щось мені підказує, що Фонд Ротшильдів агрофірму Ковальова у керування не візьме. Проте!

Рік тому Ковальова прийняли детективи НАБУ на передачі хабаря тодішньому голові Геокадастру Роману Лещенку. І для Ковальова, і для Лещенка “прийом” завершився легким переляком, злі язики кажуть, що Лещенко тоді зміг “порішати” з ЗЕ і його другом Бакановим. Мовляв, заднім числом Лещенка записали в агенти НАБУ що був на завданні. Так чи не так, але і для Лещенка, і для Ковальова справа не завершилася нічим поганим. Лещенко навіть пішов на підвищення і тепер він діючий міністр аграрної політики. Кому і скільки треба заносити для аж такого хеппі-енду, здогадайтеся самі.

Тобто Ковальов біля Лещенко був рішалою – особою, яка вирішує питання за відповідний відсоток. Певно, питання були серйозні, і відсотки так само. На 4-й канал вистачило.

Годиться версія? Бо якщо не приймати її, треба повертатися до відкатів із “Великого будівництва” і власника-фунта в інтересах партії “Слуга народу”. Канал з аудиторією – надто ласий актив, дешево такі не коштують.

І знаєте що? Ой, не просто так зелені кинулися телеканали купувати. В країні теле-суспільства телеканал це не прибутковий бізнес, це потужний агітмайданчик. Чогось зелені сильно бояться.


Mason Lemberg

Пам’ятаю, як на початку своєї каденції журналісти дуже образилися на Зеленського через те, що тодішній його ляльковод Богдан заявив, що, власне, Зеленському не потрібні журналісти для спілкування з суспільством. Тоді вони писали ображені пости з заявами про те, що це саме вони свєрглі Порошенка, Зеленський повинен завдячувати їм і він ще до них прийде.

В той час, дійсно, для спілкування Зеленського з суспільством журналісти були не потрібні. Розвісивши вуха мудрий нарід взахльоб пожирав локшину про дешевий газ і в 2 рази менші тарифи, про мир в очах путіна і т.д.

Але щось пішло не так… і всього через 2 роки видатних реформ Зеленський скупляє журналістів і телеканали як актрис німецьких фільмів для дорослих.

Я зараз про 4-й канал, який підставний слуга народу купив у “медіамагнатів”, які до Революції Гідності й депутатства продавали меблі на Сихові і розказували про корупцію на телеканалі ЗІК олігарха Димінського (про Мисика і Добродомова відповідно, і про мародерство, зраду ідей Майдану, корупцію і про інші пафосні речі, про які забули).

Але я не про те.

Так от, тепер будемо мати ще один канал, на якому будуть переконувати нас, що ми ситі, в безпеці і з видатними реформами йдемо по заасфальтованих дорогах у світле майбутнє.

Головне, по дорозі до того світлого майбутнього з мільярдом дерев з голоду не померти.

 

Колаж © Олексій Голобуцький

Автор