У НАТО привітали Україну з Днем Незалежності (відео)

Командувач Об’єднаних сил союзників НАТО в Неаполі, командувач ВМС США у Європі та Африці адмірал Роберт Берк вітає Україну з 30-ю річницею Незалежності! «Сьогодні Україна продовжує протистояти прямим загрозам її суверенітету і територіальній цілісності та може покладатися на повну солідарність НАТО. Україна – цінний партнер НАТО. У цей день бажаємо щасливої 30-ї річниці Незалежності. Ми в НАТО сподіваємося на щасливе майбутнє разом із Україною».

Читати далі

Самая дорогая вещь в мире – это глупость

Если раньше Украина собирала антипутинскую коалицию, где страны мира помогали противостоять России, то теперь и от помощи, да и от самой коалиции не осталось и следа. США и Германия подписывают документы о запуске Северного Потока-2, при этом Германия вместо хотя бы декоративных реверансов и оправданий пытается нагнуть Украину на формулу Штайнмайера, а США вместо тех же реверансов и оправданий сажают нам на голову афганских беженцев. Причем задача отпихнуться от беженцев не требует в нашем случае запредельной квалификации. МИД при Порошенко во время кризиса с сирийскими беженцами делал это легко и изящно.

Читати далі

И тебя зацепила война…

Я честно считал, что мне-то уж точно война в голову не тронула. Ну где-то был, чутка поучаствовал, побегал с рацией и автоматом, попереживал за особовий склад (зброю, техніку, втрати майна уточнюються), вернулся домой, турнули с работы, нашел новую и зажил дальше. Почти такой же, только больше суржика у повсякденному спілкуванні, дурная самоуверенность и куча излишних на гражданке умений. И все вроде было ровно. Первую пару месяцев. А потом я попал в командировку, в другой город, с человеком, перед которым мне до сих пор искренне стыдно…

Читати далі

Зеленський вимушений втілювати програму свого затятого ворога Порошенка «Армія, Мова, Віра»

З поганої зеленої вівці хоч вовни жмуток… Іноді навіть форма починає перетворюватися у сутність – така вже природа державного управління в незрілих демократіях. Тому стежимо, за всіма цими мізерними, але все ж позитивними кроками. Можемо й трошки похвалити, але приводів дуже мало, а негативні тенденції й далі домінують. Тому ні Бандерою, ні Порошенком Зеленський досі не став і навряд чи колись стане. Йому б, у найкращому випадку, навчитися не повторювати всі найгірші вчинки Януковича та аж так відверто не нищити свою країну… 

Читати далі

Безкарність розбещує

Схоже, останні чесні вибори в Україні відбулися в 2019. Груба фальсифікація волевиявлення людей на 87 окрузі, якій мовчазно підіграли всі, окрім «Європейської Солідарності», розв’язала Зеленському і Ко руки. Тепер вони готують фальсифікації на Черкащині, де в жовтні мають відбутися довибори до ВР. Оновлена слугами ЦВК, куди напхали виключно лояльних особисто Зеленському людей, зараз відшліфовує механізми і методи фальсифікацій, які будуть задіяні на майбутніх парламентських і президентських виборах.

Читати далі

Таліби втратили контроль ще над трьома районами Афганістану

20 серпня сили опору на чолі з Ахмадом Масудом, сином покійного лідера Афганістану Ахмада Шаха Масуда, відомого як «Лев Панджшеру», відбили у талібів три райони в провінції Баглан – Салах, Пулі-Хісар і Бану. Раніше антиталібський опір в Афганістані пішов у наступ з провінції Панджшер та відбив у бойовиків район Чарікан. Взяття під контроль району Чарікар є критичним, оскільки він знаходиться між перевалами, що з’єднують Кабул з найбільшим містом Північного Афганістану Мазар-і-Шариф через тунель Саланг.

Читати далі

21 серпня Порошенко в Андріївській церкві взяв участь у богослужінні, яке очолив Вселенський Патріарх (фото, відео)

Ввечері 21 серпня 2021 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній помолився разом з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм за вечірнім богослужінням у столичній Андріївській церкві. Рішенням парламенту в 2018 році цей храм був наданий для створеної Вселенським Патріархатом Ставропігії. Під час відправи підносили молитви також члени офіційної делегації Вселенського Патріархату, ієрархи Православної Церкви України, п‘ятий Президент України Петро Порошенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Васіліос Борновас та інші поважні особи.

Читати далі

Армия имеет что сказать

Это вот парадно-великолепное “Путин – ла-ла-ла!” – это же на самом деле громкий, но молчаливый протест Армии. Мы вас услышали, ребята. Ясно и четко. Принимаем на пятерочку. Обнимаем. Мы не бросим. И мы, черт побери, полностью и абсолютно поддерживаем вас в вашем громком молчаливом протесте: “Путин – …, россия – враг, вода – мокрая, небо – голубое, отвечать – надо, оставлять территории – нельзя, украинцы – круты”.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 22.08.2021

Патриарх Варфоломей вместе с Епифанием почтил память погибших защитников Украины. Зеленского на фотографиях обнаружить не удалось. Наверное, не успел просто: маршрутка в пробке застряла, или там у велосипеда колесо спустило, а так бы конечно он обязательно приехал. Ведь как не почтить память тех, кого убила страшная, ужасная, неизвестная Та Сторона.

Читати далі