Вакцини працюють, і цифри це наочно демонструють

Звичайно, вакцина не є панацеєю від інфікування, але допомогає легше перенести хворобу. Нам важливо здобути колективний імунітет, і це одне із завдань влади, якщо вона не хоче знову ввести країну в тривалий локдаун. Фактично провалена програма вакцинації – це дійсно вирок українській владі. Де зникли відосіки? Де подівалися всі ці так звані «лідери думок», які вакцинувалися без черги, отримавши тоді дефіцитну вакцину за лояльність Банковій? Де просвітницькі програми серед освітян, держслужбовців, сфери обслуговування? Чекаємо осені та чергового сплеску хвороби? А українців закликаємо до відповідальності. Вакцинуйтеся!

Читати далі

Найвеличніший лісник сучасності

Віднині РНБО займається не протидією військовій агресії Росії та навіть не епідеміями та природними катаклізмами, а садівництвом. А чому ж не дератизацією великих міст та звалищ? Чому РНБО забуло про боротьбу з засиллям комах на узбережжі Азовського моря? Зрештою, чому РНБО не оголосило програму ремонту ліфтів у під’їздах “Велике ліфтивництво”? Припинити вирубку Карпат — одна з багатьох невиконаних обіцянок Зеленського. На початку кар’єри лісника він навіть звільнив лісника. Але проблема не тільки не вирішена, вона стала глобальнішою. Сьогодні РНБО намагається заговорити вирубку посадкою, якої теж нема. 

Читати далі

«Многие знания – многие печали»

Уважаемый Жан Беленюк. Второй день я не могу зайти в фейсбук, чтобы не увидеть противостояние людей, которые считают зашкваром лобызание с мокшанцами и фотографирование с ними со счастливым выражением лица. Читал я и нападки на вас. Да, они категоричны и радикальны. И далеко не всё понимают в этой ситуации, что-то гиперболизируют и не всегда корректны. Но дело в том, что они в чем-то правы. Видите ли, в нашей стране война. И в ней уже миллионы людей, которые увидели что-то, чего вы не видели никогда. Вам их трудно понять, потому что вы не видели и не пропускали через себя то, что пропустили они. Но они точно понимают первопричину. Хотите быть чем-то большим, а вы копните эту первопричину. Честно. В первую очередь, для себя.

Читати далі

Нам дуже не пощастило з сусідами

З одного боку маніяк, який скоро людські жертвоприношення почне проводити, щоб владу втримати. З другого боку – такий самий маніяк, тільки з вусами. За спиною глибоко стурбована фрау з сюрпризами, яка не проти заварити двері у вашу квартиру, але хотіла б зробити це чужими руками. І ми такі – слухайте, тут знайдеться нарешті хтось дорослий і адекватний? І тиша у відповідь, у якій ти розумієш, що дорослий, напевно, це ти… А що ж клоун? – питають нас? Ну що клоун, у кожного свої недоліки. Це у нас така вітрянка, тільки у дорослому віці.

Читати далі

Візит Вселенського Патріарха – серйозний іспит для нинішньої влади

За даними КМІС, 72,7% українців називають себе православними. При цьому 58,3% відносять себе до Православної церкви України, а 25,4% – до Православної церкви в єдності з Москвою. Тож ідеться про десятки мільйонів людей, які відносять себе до Вселенськи визнаної, незалежної, Української православної Церкви. Ці люди чекають на візит Вселенського Патріарха, який спільно з Синодом надав українським православним Томос, який поставив Українську Церкву в один ряд з іншими Православними Церквами. Вікове панування московської церкви на українській землі завершилось. І саме тому Москва зараз, і зокрема руками Російської церкви в Україні (за несподівано коректним визначенням Путіна), намагається перешкодити цьому візиту, зірвати чи знецінити його.

Читати далі

До зустрічі на Марші патріотів!

В цьому році буде марш після військового параду, не всупереч, а задля! Задля Захисту власної Армії! Про яку влада забула, провалюючи Державне оборонне замовлення і влаштовуючи показуху з новими джипами на параді для командувачів та імпотентного міністра оборони Тарана. Проваливши реформу системи харчування військових. Проваливши закупівли військової форми. Проваливши підняття фінансового забезпечення військових (За два роки жодного разу, Карле!!!). Вони прикриваються парадом та кадровими призначеннями в армії, аби спробувати пропихнути формулу Штайнмаєра. Учасники війни та небайдужі громадяни просто зобов’язані вийти на Марш в Києві, щоби пройти за спиною власної Армії та висловити їй підтримку!

Читати далі

Українські розробники створили рушницю-антидрон. Три зразки вже на фронті

Цей пристрій дозволяє додатково боротися з дронами, котрі наближаються до території під охороною, шляхом блокування каналів керування та навігації дрона. Така дія призводить до нейтралізації та посадки порушника. “Станом на сьогодні нашими клієнтами є прикордонники, які активно використовують нашу рушницю, найперше, для боротьби з контрабандою. Купують кожного року по декілька одиниць. Також нашими клієнтами є служба державної охорони й Антитерористичний центр СБУ. Також нашим обладнанням користуються хлопці з передової на сході України, для них купують волонтери”, – розповів Ярослав Філімонов, директор компанії-розробника ТОВ “Квертус”.

Читати далі

Талібан заявив, що контролює усю територію Афганістану

Виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде “мирний перехід влади” до перехідного уряду. У столиці Афганістану триває оперативна евакуація, мета якої – вивезти повітрям усіх співробітників посольства США до ранку вівторка, якщо не раніше. Не дивлячись на обіцянки талібів, все більше афганців стають свідками неспровокованих нападів на мирних жителів та розстрілів полонених солдатів.

Читати далі