Наша найбільша помилка у цій війні

Знаєте, якою була наша найбільша помилка у цій війні? Те, що не було масової мобілізації. Щоб війна прийшла в життя і душу кожного, а не була обридлою картинкою в вечірніх новинах. Щоб це стало дійсно спільною бідою і спільним горем. Повірте, ніщо так не вивітрює «ми внє палітікі», «мишебратья», «ета всьо бізнес», як вибухова хвиля снаряду, що бахнув поряд. Наша, здається, велика біда, що ми маємо настільки круту армію, що деякі наші спортсмени, забувають, що виходять з жовто-блакитним прапором, а не з триколором чергової бананової народної республіки, лише тому, що були ті, чиї труни накривали тим самим жовто-блакитним прапором.

Читати далі

Народний наївізм і номенклатурний примітивізм

Коли руки ростуть із дупи – це, звісно, дуже погано. Але коли руки ніби й на місці, але дупа замість голови – це вже невиліковно. От щось подібне й у цій зеленій ОПі… Кияни ледве вгамовують страх своїх діток, з якими мали необачність пройтися по вулиці Банковій. А там жахи-мраки… Але ж нам сповіщають, що це візуалізовані в скульптурі твори самобутньої народної мисткині Марії Примаченко, однієї з навідоміших у світі майстринь у жанрі наївізму. Як же можна не любити народну творчість? Народну творчість любити й поважати та популяризувати – річ благородна. Але ж не цю психоделічну порнографію!

Читати далі

08.08.2016. За Порошенка було краще

Говорят, короля делает свита. Но в той же степени верно и обратное: каков лидер, таковы и его соратники. Да и способ их появления во власти напрямую зависит от личности и биографии первого лица. Отпетый коррупционер назначит тех, кто больше заплатит. Глупый тиран подтянет к себе того, кто хорошо умеет льстить и складно обещает. Успешный менеджер устроит конкурс с чёткими оценками и жёсткой конкуренцией. Чтобы понять разницу между прежней украинской властью и теми, кто пришёл ей на смену, достаточно посмотреть, как туда попадали новые люди.

Читати далі

Нові призначення в Збройних Силах України

Максим Миргородський з позивним «Майк» – новий командувач Десантно-штурмових військ (ДШВ). Під час війни на сході України брав участь у боях за Слов’янськ, обороні Донецького аеропорту та боях за Дебальцеве. Миргородський – перший з учасників АТО повний лицар ордена Богдана Хмельницького. Генерал-майор Микола Олещук – новий Командувач Повітряними Силами ЗСУ. До цього генерал-майор Микола Олещук займав посаду начальника штабу – першого заступника командувача Повітряне командування «Схід».

Читати далі

У Росії починаються масштабні військові навчання

Сьогодні, 9 серпня, у Росії починаються масштабні військові навчання, які триватимуть до 15 вересня, в тому числі і на окупованих українських територіях. Навчання пройдуть на 20 полігонах. До навчань планують залучити підрозділи всіх родів військ, кораблі Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, понад 80 літаків і гелікоптерів. Місцями проведення тренувань стануть полігони та військові об’єкти розташовані в Астраханській та Ростовській областях, на Ставропіллі і Кубані, в Адигеї, Дагестані, Північній Осетії, Чечні, в окупованому українському Криму і на російських військових базах у Вірменії та сепаратистських регіонах Грузії – Абхазії і Південній Осетії.

Читати далі

СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 09.08.2021

Найбільш резонансні події минулої доби в огляді Служби зовнішньої розвідки України. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що останні шість років Туреччина забезпечувала функціонування міжнародного аеропорту Х. Карзая в Кабулі та, за необхідності й при певних умовах, продовжуватиме це заради безпеки, миру і потреб афганського народу. Прем’єр-міністр Ізраїлю Н. Бенет заявив, що армія і влада Лівану мають взяти на себе відповідальність за те, що відбувається у їхній країні, тому що Ізраїль надалі не терпітиме обстрілів своєї території з Лівану.

Читати далі

Побудка утренним Орком. 9.08.2021

На самом деле оно, конечно, никакое не доброе — ведь это утро понедельника. Во-первых, утро по определению добрым не бывает. Во-вторых, понедельник. Но сейчас мы вместе почитаем новости, и вы поймёте, что понедельник — это не страшно. А страшно — это когда взрослые люди с интеллектом очень отстающего пятиклашки, и с таким же уровнем ответственности, становятся министрами, депутатами и не только. И тогда вся страна превращается в дурдом. Для пятиклашек. Отстающих.

Читати далі