Наш Прапор – наш оберіг!

З Днем Державного Прапора! Наш синьо-жовтий стяг – символ волі й Незалежності. Там, де український прапор, – там свобода, там сучасність, там Україна. І як би ворог не гострив зуби, його окупантське ганчір’я ніколи не посяде місця нашого прапору. Ані на українських землях, ані в душах українців. Ми обов’язково повернемо окуповані території, і синьо-жовтий стяг замайорить в кожному куточку Незалежної України! Слава Україні! Героям слава!

Читати далі

Порошенко разом із тисячами вірян взяв участь у Божественній Літургії у Святій Софії 22.08.2021 р. (фото, відео)

Просто неба, біля тисячолітньої святині Православної Церкви – Собору святої Софії Київської 22 серпня 2021 року Вселенський Патріарх Варфоломій та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершили урочисту Божественну літургію. Двом Предстоятелям співслужив численний єпископат і духовенство Константинопольської Церкви й Православної Церкви України. Під час відправи молилися не менше ніж 15 тисяч духовенства і вірян. За богослужінням лунали особливі прохання за Україну.

Читати далі

22 серпня на фронті від ворожої кулі загинув офіцер 28-ї бригади Юрій Михайлов

Лейтенант Юрій Михайлов загинув 22 серпня в зоні Операції об’єднаних сил внаслідок обстрілів російських окупантів. Про це повідомили на сторінці 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу у Facebook. За даними бригади, військовий загинув унаслідок обстрілу, коли перебував на взводному опорному пункті. Щирі співчуття рідним, близьким і побратимам загиблого захисника України.

Читати далі

Патріарх Варфоломій та Митрополит Епіфаній взяли участь у Міжнародному ветерансько-волонтерському форумі (фото)

На заході зокрема йшлося про сприяння Збройним Силам України, підтримку ветеранів та вшанування пам’яті полеглих героїв. «Ми згадуємо тих військових, добровольців і лікарів, які захищали цю благородну землю, починаючи з 2013 року. Сьогодні, коли ми визнаємо й шануємо тих, хто служив у Збройних Силах, ми також згадуємо й шануємо тих, хто віддав найбільшу жертву за свою країну та свою націю, – нехай вічно святиться їхня пам’ять», – сказав на форумі Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій.

Читати далі

Відбулася зустріч Петра Порошенка зі Вселенським Патріархом і з Митрополитом Епіфанієм (фото, відео)

Під час зустрічі Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху за Томос і любов до України. Говорили також про розвиток Православної Церкви України. «Я передаю вітання Вселенського Патріарха, велику любов до України і велику віру в Бога. І в цей день, День українського прапора, напередодні 30- тої річниці нашої Незалежності, прошу вас про молитву за Україну. І Господь нам допоможе. Наші головні перемоги, головні перемоги України і українців точно попереду – включно з членством в ЄС, включно з членством в НАТО, бо Україна – європейська держава», – звернувся до українців Петро Порошенко.

Читати далі

Петро Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Плєнковічем (фото, відео)

Сторони наголосили на важливості зміцнення трансатлантичного санкційного тиску на російську сторону для припинення агресії Кремля та забезпечення деокупації Донбасу і Криму. Висловлено переконання у тому, що українська боротьба має залишатися в топі міжнародного і європейського порядку денному. Важливу увагу присвячено боротьбі з корупцією та небезпеці будь-яких проявів повернення практики вибіркового правосуддя та позасудових розправ в України. П‘ятий президент та глава уряду Хорватії обговорили також шляхи зміцнення партнерства між партією «Європейська Солідарність» та політичною сім’єю Європейської народної партії.

Читати далі