21 серпня Порошенко в Андріївській церкві взяв участь у богослужінні, яке очолив Вселенський Патріарх (фото, відео)

Петро Порошенко

Спільно з віруючими молимося на вечірньому богослужінні у Андріївській церкві, яке очолює Його Всесвятість Патріарх Варфоломій.

Єдиними вустами і єдиним серцем дякуємо Господу за захист і благословіння нашої землі.

Просимо миру, злагоди та єдності для України.

* * *

Душа радіє зустрічі із дорогим серцю гостем — Предстоятелем Матері-Церкви, від якої на українські землі прийшло світло Христової віри.

Патріарх Варфоломій дарував українському народові велике благо — Томос про автокефалію, а з ним і можливість молитися рідною мовою у незалежній Православній церкві України.

Переконаний, що візит Патріарха Варфоломія на святкування Дня Незалежності сприятиме духовному відродженню України і єднанню українських православних вірян.

 

Митрополит Епіфаній помолився разом зі Вселенським Патріархом за вечірнім богослужінням в Андріївській церкві

 

Ввечері 21 серпня 2021 року Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній помолився разом з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм за вечірнім богослужінням у столичній Андріївській церкві.

Рішенням парламенту в 2018 році цей храм був наданий для створеної Вселенським Патріархатом Ставропігії.

Під час відправи підносили молитви також члени офіційної делегації Вселенського Патріархату, ієрархи Православної Церкви України, п‘ятий Президент України Петро Порошенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні Васіліос Борновас та інші поважні особи.

Наприкінці богослужіння Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл виголосив слово.

Далі зі словом до присутніх звернувся Його Всесвятість Вселенський Патріарх.

Опісля Патріарх Варфоломій та Митрополит Епіфаній оглянули приміщення Ставропігії, які знаходяться в стилобаті Андріївської церкви й поспілкувалися з гостями.

Джерело

Автор